Karşıyaka Karşıyaka Çiçek Pazarı, 'Çiçek gibi Karşıyaka' sloganıyla kapılarını açacak

Karşıyaka Çiçek Pazarı, 'Çiçek gibi Karşıyaka' sloganıyla kapılarını açacak

Paylaş
Karşıyaka Çiçek Pazarı, 'Çiçek gibi Karşıyaka' sloganıyla kapılarını açacak

Karşıyaka Çiçek Pazarı, 'Çiçek gibi Karşıyaka' sloganıyla kapılarını açacak

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde, bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan Karşıyaka Çiçek Pazarı'nın 28-31 Mayıs tarihleri arasında Bostanlı Pazaryeri'nde düzenleneceği bildirildi. Çiçek Pazarı, aynı zamanda birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Pandemiden en çok etkilenenlerden mesleklerden biri de çiçekçilik sektörü oldu. Karşıyaka Belediyesi, sektöre can suyu verebilmek amacıyla, büyük bir pazar oluşturmaya karar verdi. Bu kapsamda 28-31 Mayıs tarihleri arasında, üreticiler ve satıcıları biraya getirecek Çiçek Pazarı düzenledi.

100'ün üzerinde çiçek üreticisi ve satıcısının katılacağı Karşıyaka Çiçek Pazarı ile aynı zamanda çiçekseverler için de seçenek ve fiyat avantajı oluşturmasının hedeflendiği bildirildi. Sektörün lokomotifi konumunda olan Süs-Bir, BAYÇİKOOP, Çiçek-Bir gibi kooperatif ve birliklerin üyeleri de Çiçek Pazarı'nda yer alacağı belirtildi. Çiçek üreticileri ile çiçekseverleri buluşturacak olan Karşıyaka Çiçek Pazarı, aynı zamanda birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda; Karşıyaka Oda Orkestrası'nın Kuartet Grubu ve Kent Akustik'te görev alan amatör sanatçılar ziyaretçilere müzik ziyafeti verecek.

ÇİÇEK PAZARI'NDA ÜST DÜZEY PANDEMİ ÖNLEMLERİ

Çiçek Pazarı'nda pandemiyle ilgili olarak yayınlanan tüm genelgelere harfiyen uyulacağı ve tüm önlemlerin alınacağı kaydedildi. Pazara HES koduyla giriş yapılabilecek. Aynı anda belli sayıda ziyaretçi bulunmasına özen gösterilecek. Sosyal mesafe kurallarına üst düzeyde uyulacak. Stant araları, standartların üzerinde geniş tutulacak. Zeminde gerekli uyarılar yer alacak. Kurallara uygun olarak dezenfektan noktaları yer alacak. Günde 4 kez alan temizlenip dezenfekte edilecek. Anons sistemi ile sürekli uyarılarda bulunulacak.

'ÇİÇEK ÜRETİCİLERİMİZE DESTEK OLMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ'

Etkinlikle ilgili bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay "'Çiçek Gibi Karşıyaka' sloganıyla çıktığımız yolda neredeyse 14 aydır kan ağlayan çiçek üreticilerini, çiçek kooperatiflerini ilçemizde ağırlamak bizim için büyük bir gurur. Üreticimizle beraber olacağız ve onları her şeyin tekelleştiği global pazardan daha çok pay almaları için fırsatlar sunmaya devam edeceğiz. 4 gün boyunca her türlü pandemi kuralına riayet ederek pazarımızı açacağız. Karşıyaka'nın evleri balkonları üreticilerimizden gelecek olan çiçeklerle rengarenk olacak. Biz bu zorlu pandemi süresince çiçek üreticilerimize destek olmak için var gücümüzle çalışacağız. Haydi Karşıyaka çiçek pazarı sizin için mayısın son haftasında sizlerle olacak" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı