Spor Karşıyaka'ya çirkin saldırı

Karşıyaka'ya çirkin saldırı

Paylaş
Karşıyaka'ya çirkin saldırı

Pınar Karşıyaka, Kıbrıs Rum Kesimi'nde Apoel ile oynadığı grup maçında Rum seyircilerin saldırısına uğradı

FIBA Eurochallenge Cup G Grubu’nu lider bitirmeyi garantileyen Pınar Karşıyaka, Kıbrıs Rum Kesimi deplasmanında Apoel’e 82-80 yenildiği maçın ardından saldırıya uğradı.

Başa baş geçen mücadelenin son hücumunu sayıya çeviremeyen ve maçı 2 sayıyla kaybeden temsilcimiz, bir anda binlerce Rum seyircinin oyun alanına girmesiyle büyük şok yaşadı.

Basketbolcularımızın üzerine gaz bombaları atan gruba sayıları çok az olan güvenlik güçleri de engel olamayınca, büyük arbede yaşandı. Ekibimiz soyunma odasına kaçmaya çalışırken karşılaşılan manzara da olayın tamamen organize olduğunu ortaya çıkardı.

KONDİSYONERİN PARMAĞI KIRILDI

Soyunma odası koridorlarında ellerinde sopalar bulunan bir grubun daha saldırısına uğrayan basketbolcularımız bu grupla yumruklaşarak soyunma odasına girmeyi başardı.

Yaşanan arbede sırasında kafilede yaralanmaların olduğu, takım kondisyoneri Erdem Günak’ın da el parmağının kırıldığı bildirildi. Gaz bombalarının, bıçak ve sopaların kullanıldığı saldırı sonrasında uzun süre soyunma odasında mahsur kalan Karşıyaka kafilesi, otele hareket etti ancak Rum Kesimi’nde kalmak istemedi.

Haberin Devamı



KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ün devreye girmesiyle Birleşmiş Milletler Gücü aracılığı ile ekibimizin Türk tarafına geçişinin sağlanacağı açıklandı. Ancak Rum Kesimi yetkililerinin, sadece Atina üzerinden geçiş izni vermesi üzerine kafile Rum Kesimi’nde kaldı.

"SAHAYA 1000 KİŞİ GİRDİ"

Pınar Karşıyaka coachu Hakan Demir, çok zor şartlar altında mücadele ettiklerini belirtirken, “Maçı kaybettik ve aynı anda 1000 kişi sahaya girdi. Polis gücü yeterli değildi. Can güvenliğimiz tehlike altındaydı. Ağır bir atmosfer bekliyorduk ama bu kadarını düşünmemiştik” dedi.

"CANIMIZI ZOR KURTARDIK"

Karşıyaka’nın genç yıldızı Birkan Batuk da, yüzleri maskeli, ellerinde bıçak ve sopalar olan kalabalık bir grubun saldırısına uğradıklarını belirtirken, “Benim gördüğüm 10-15 kadar polis vardı ama onlar da tabii ki engel olamadı. Soyunma odasına kaçarak canımızı kurtarabildik” diye konuştu.

Haberin Devamı