Spor Karşıyaka'ya olaylı derbi faturası

Karşıyaka'ya olaylı derbi faturası

Paylaş
Karşıyaka'ya olaylı derbi faturası

İstanbul'da toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), PTT 1. Lig'de oynanan olaylı derbi nedeniyle Karşıyaka'ya 2 maç, Göztepe'ye 1 maç seyircisiz oynama ve 50 bin TL para cezası verdi

Hakem Hüseyin Sabancı’ya fiili saldırıda bulunan Karşıyakalı Şehmus, 14 maçtan men ve 24 bin TL para cezası aldı. Kurul, Karşıyaka teknik ekibi ve futbolcu Erdi Kasapoğlu’na da ceza verdi. Yeşil-kırmızılı ekip Samsunspor ve Ç.Rize karşısında cezalı olacak.

İzmir’deki derbi maçında çıkan olayların faturası ağır oldu. PFDK kararıyla gördüğü kırmızı kart sonrası hakeme saldırınca tarihi ceza alan Şehmus sezonu kapatacak, gelecek sezonunun ilk 6 maçında da forma giyemeyecek.

Derbide tribüne yollanan teknik direktör Cihat Arslan, antrenör Recep Umut ve kaleci antrenörü Fevzi Layiç birer maç kulübeye ve soyunma odasına giremeyecek, 5’er bin TL ceza ödeyecek. Kulübede kırmızı kart gören Erdi, Samsunspor maçında yok. Bu futbolcuya ayrıca 2 bin TL ceza geldi. İdari Menajer Cem Değirmencioğlu, 75 gün hak mahrumiyeti, 17 bin 500 TL’yle cezalandırıldı. Kaf-Kaf’a ayrıca takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten 7 bin 200 TL ceza kesildi.

Yönetim bugün kararlara itiraz edecek. PFDK, Karşıyaka derbileri nedeniyle birçok kez başı yanan Göztepe’yi de aynı sezon içinde dördüncü kez tekrarlanan kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ile 20 bin TL’yle cezalandırdı. Gelecek hafta Şanlıurfaspor’u yalnız kadın ve çocuk taraftarlar önünde ağrlayacak sarı-kırmızılılar taraftarın neden olduğu saha olayları yüzünden de ayrıca 30 bin TL ödeyecek.

ŞEHMUS TARİHE GEÇTİ

Göztepe derbisinde Hakem Hüseyin Sabancı’ya saldıran Karşıyakalı Şehmus, 14 maçtan men kararıyla PFDK’nın son yıllarda en ağır cezayı kestiği isim oldu. Kurul 2006-07’de Hakem Cüneyt Çakır’a saldıran Manisasporlu Bülent Ataman’a 20 maç ceza verdi. Tahkim Kurulu cezayı 9 maça düşürdü. Bu sezon başında yine Çakır’a saldıran Galatasaraylı Engin Baytar 11 maçlık cezayı çekti. Fenerbahçeli Meireles’e Hakem Halis Özkahya’ya tükürdüğü gerekçesiyle kesilen 11 maçlık ceza görüntülerin incelenmesiyle Tahkim’de 4 maça indi.

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı