Türkiye (Son Dakika) Kars'ta 6 bin kişi Mert için yürüdü

Kars'ta 6 bin kişi Mert için yürüdü

Paylaş
Kars'ta 6 bin kişi Mert için yürüdü

Kars'ta kaçırılarak öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın'ın ailesine destek vermek için halk sokaklara döküldü. Bugün okutulan mevlidin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 6 bin kişi, Mert'in ailesine destek vermek için İstasyon Mahallesi'ne kadar yürüdü

Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın, İstasyon Mahallesi'ndeki evlerinden 6 Nisan pazar günü çıkarak babası, Yolcu Aydın'ın Faik Bey Caddesi'ndeki telefon bayiine yemek götürdü. Evine bir daha dönmeyen Mert'in cesedi 7 Nisan günü kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğü civarında kullanılmayan boş tabyada bulundu. 8 Nisan günü Asri Mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verilen Mert Aydın cinayetini Digor Pazarı'ndaki güvenlik kamera görüntüsünün çözmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

6 BİN KİŞİ MERT'İN EVLERİNİN ÖNÜNE GİTTİ

İnsanlık dışı bir olaya kurban giden Mert Aydın için bugün tarihi Fethiye Camisi'nde mevlit okutuldu. Cami çıkışı bahçede konuşan Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, toplanan kalabalığa sabırlı olmalarını ve polisin dikkatini dağıtmamalarını istedi.

Taşkınlık ve provokasyonlara alet olunmamasına dikkati çeken Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, polisin en kısa sürede katili bulacağına inandığını bildirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve Faikbey Caddesi'ne doğru sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 6 bin kişi, buradan Aydın ailesine ait İstasyon Mahallesi'ndeki evin önüne gitti.

İŞ YERLERİNİ AÇMADILAR

Aileye toplu başsağlığı dileğinde bulunan ve destek veren Karslılar, bu yüzden işyerlerini açmadı. Kalabalığın geçtiği yollarda bulunan okullarda pencerelere çıkan öğrenciler, yürüyüşçülere destek verirken, Mert'in katillerinin bulunması için slogan attı. Yürüyüş nedeniyle kent trafiği kilitlenirken, araç sahipleri de klakson çalarak yürüyüşe destek verdiler.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ: BAYRAMI, KATİLİ YAKALADIKTAN SONRA YAPACAĞIZ

Yürüyüşü yakından izleyen Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Mert'in öldürülmesi nedeniyle Emniyet teşkilatının 169'uncu yıldönümü kutlamalarını iptal ettiklerini bildirdi. Mert cinayetiyle ilgili tüm bilgi ve belgeleri değerlendirmesi için Ankara'ya Kriminal Daire Başkanlığına gönderildiğini ifade eden Emniyet Müdürü Çakmak, bu tür olayların faillerinin yakalanmasının zaman alabileceğini bildirdi.

Vatandaşların sağduyulu olmalarını isteyen Emniyet Müdürü Çakmak, cinayetle ilgili olarak bilgisi olanların ihbarlarını gizli tutacaklarını söyledi. Emniyet Müdürü Çakmak, "Polis haftası kutlamalarını iptal ettik. Emniyet olarak Mert'in olayına odaklandık. Katil ya da katilleri yakaladıktan sonra bayram yapacağız" dedi.

İKİ KIZ İHBARDA BULUNDU

Öte yandan kamera görüntüleri elde bulunan 40- 45 yaşlarındaki şüphelinin kimliği ve yakalanması için çalışma yapan polise dün akşam üzeri 2 kız çocuğunun yaptığı ihbar üzerine maskeli bir kişiyi de aramaya başladı.

Haberin Devamı

Halitpaşa Mahallesindeki su deposu yanında oyun oynayan iki kız çocuğunun iddiasına göre, maskeli bir kişi yanlarına geldi. Değişik hareketler yapan orta yaşlı, siyah montlu maskeli kişi, daha sonra taş atarak uzaklaştı. Ailelerin haber vermesi üzerine polis, çevredeki güvenlik kameralarını inceleme aldı.

Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)