Türkiye (Son Dakika) Kart çetesine darbe

Kart çetesine darbe

Paylaş
Kart çetesine darbe

Antalya'nın Alanya ilçesinde tatile gelen yabancılara ait kredi kartlarını çalarak hesaplarından para çektikleri belirlenen 4 kişilik dolandırıcılık şebekesi, jandarmanın teknik takip sonucu çökertildi

Alanya’nın Mahmutlar Beldesi’nde turistlerin kredi kartlarının çalındığı yönündeki ihbarların sıklaşması üzerine İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı ekipler ortak çalışma başlattı. Mahmutlar Beldesi’ndeki bankamatiklerin çevresinde önlem alan sivil ekipler, para çekmeye gelen turistleri yakın takibe aldı.

Haberin Devamı

Dün saat 12.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi’nde otomatik para çekme makinesinden (ATM) para çekmeye gelen İngiliz uyruklu Keith Mawson’a yardım etme bahanesiyle yanaşan 28 yaşındaki Hüseyin K., bu sırada kartın şifresini öğrendi.

Hüseyin K.’nın ayrılmasının hemen ardından 47 yaşındaki Adem D. ile 24 yaşındaki Osman G., Mawson’ın elinden kredi kartını zorla alarak 07 EJZ 74 plakalı otomobille olay yerinden kaçtı. Çevrede önlem alan jandarma ekipleri, operasyon başlattı. Hüseyin K’.yı olay yerine yakın bir noktaya park ettiği 07 ATR 89 plakalı otomobiline bineceği sırada gözaltına alan ekipler, kaçan 2 şüphelinin peşine düştü.

Adem D. ve Osman G. Alanya girişinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobilinde yapılan aramada pos cihazına ait yedek parçalar ile İngiliz turist Mawson’ın kartından çekildiği belirlenen 8 bin liralık bir slip bulundu. Hüseyin K.’nın otomobilinde de yine başka bir kredi kartından çekildiği belirlenen 8 bin liralık bir slip ile çok sayıda cep telefonu ve sim kartlar bulundu.

Haberin Devamı

Şüphelilerin sorgularında verdikleri bilgiler doğrultusunda harekete geçen jandarma, şebekenin diğer bir üyesi olan Ali T.’yi de evinde yakalayarak gözaltına aldı. Ali T.’nin yapılan üst aramasında ise İngiliz turist Robert Harold Sparkes’e ait kredi kartından çekildiği belirlenen 2 bin 500 liralık kredi kartı slibi bulundu. Şüpheliler, sorgularının ardından Alanya Adliyesi’ne sevk edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (Antalya), (DHA)