Gündem Kartal'da mucize kurtuluş

Kartal'da mucize kurtuluş

Paylaş
Kartal'da mucize kurtuluş

İstanbul’da kentsel dönüşüm nedeniyle hemen her gün hafriyat kamyonu dehşeti yaşanıyor. Kartal’da dün mahallede bisiklet süren çocuk,hafriyat kamyonu altında kaldı. Beykoz’da bir kamyon az kalsın çay bahçesine giriyordu

İstanbul Kartal’daki Esentepe Mahallesi’nde bisiklet süren 6 yaşındaki Yusuf Baykan, yanında hafriyat kamyonunu görünce panik olup yere düştü. Kamyonun altında kaldı.

Çevredekilerin olayı fark edip bağırmaları üzerine, ismi öğrenilemeyen kamyon sürücüsü, aracını durdurdu. Kamyonun dingilinin havada olması sebebiyle tekerlek ile yer arasında sıkışan Baykan, hafif yaralandı.



Baykan'ın kurtarılması için seferber olan vatandaşlar, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar, kamyonun yerinden hareket etmemesi için havadaki dingilin altına taş sıkıştırıp aracın arkasına iş makinesi yasladı.



Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince bulunduğu yerden çıkarılan Baykan, ambulansla hastaneye kaldırılırken, kamyon sürücüsü de ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.



Baykan'ın sağlık durumu mucize eseri iyi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM KABUSU

FACİA YAŞANACAKTI


İstanbul Beykoz’da moloz yüklü hafriyat kamyonu, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle önce park halindeki bir otomobile çarptı, ardından yol kenarındaki toprak yığınına çarparak durdu. Kamyonun çay bahçesine yaklaşık 1 metre kala durması olası bir faciayı önledi. Çay bahçesinde panik yaşandı.


14 AYDA 12 KİŞİ ÖLDÜ


Kamyonun çarptığı otomobile 10 dakika önce 5 kişilik bir ailenin akü takviyesi yaptığı, aracı çalıştıramayınca olay yerinden ayrıldıkları öğrenildi. Kamyonun sürücüsü Hanefi Akyasan kabinde sıkıştı. Ağır yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı. Son 14 ayda İstanbul’da hafriyat kamyonlarının yol açtığı kazalarda 12 kişi öldü.