Ekonomi Kartal gezi rehberi

Kartal gezi rehberi

Paylaş
Kartal gezi rehberi

POSTA ekibi olarak Kartal’ı yerinde gezdik, gördük. İşte İstanbul'u tepeden seyredebileceğiniz kentin balkonu Yakacık'taki harika parktan, yeşile doyacağınız Aydos’a, hakkındaki şehir efsanelerini bir de yakından görmek isteyeceğiniz Perili Köşk’e kadar harika bir Kartal rehberi...

Hazırlayan: Adem ÖZDOĞAN

İstanbul'un bin 500 yıllık tarihiyle en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kartal, geçmişten günümüze koruduğu doğal güzelliği ve zengin kültürüyle hem ilçe sakinlerini hem de misafirlerini kendine hayran bırakıyor.

İSTANBUL’UN BALKONU: YAKACIK

Kartal Yakacık Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik alanda kurulan Yakacık Havuzlu Park ziyaretçilerini mest ediyor. Başkan Altınok Öz’ün en çok üzerine düştüğü projelerden biri olan Yakacık Havuzlu Park, sadece Kartal halkının değil tüm İstanbulluların huzurlu bir gün geçirmesi için inşa edilmiş. Geniş yeşil alan ve oyun parkında çocuklar gönüllerince eğlenirken, aileler ve gençler de hem manzaranın tadını çıkarabilir hem de yeşile doyabilirler.



Yakacık Havuzlu Park adını parkın içerisindeki havuzdan alıyor. Havuz, İspanya’da Art Nouveau akımının öncüsü ünlü Katalan mimarı Antoni Placid Guillem Gaudi tarafından tasarlanan mozaikli havuzdan esinlenilerek yapılmış. Parkta; seyir terasları, yürüyüş yolları, piknik alanları, kaya bahçeleri ve doğal bitki şelalesi bulunuyor. Ayrıca Yakacık Havuzlu Park’ta konser, sergi gibi kültürel etkinlikler de düzenlenebiliyor.

GÖZLERİNİZ KAMAŞACAK

Kartal, bulunduğu lokasyon itibariyle İstanbul’un en şanslı ilçelerinden biri. İlçeyi boydan boya kaplayan sahil şeridine bir de Adalar manzarası eklenince cezbedici bir boyut kazanıyor. İstanbul’un sayfiye yerlerinden biri olan meşhur Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, Kartal’a yalnızca 25 dakika uzaklıkta. Kartal iskelesinden kalkan teknelerle Adalar’a ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor.



Adalar’ın Kartal’a bu kadar yakın olması ilçedeki hareketliliği de artırıyor. Bizden size bir tavsiye: Yaz aylarının yaklaştığı bu günlerde bir tekneye atlayın ve kendinizi ilk adaya atın. Adalar’da kahvenizi yudumlayıp, Kartal’a bir de karşıdan bakın. Gözleriniz kamaşacak…

SAHİL KENTİ

Kartal denildiğinde akla ilk gelenlerden biri de 9.6 kilometrelik uzun sahili... İlçenin tüm mahallelerinden sahile ulaşmak neredeyse mümkün. Kartal'ın merkezi de sahil şeridine kurulmuş. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün en büyük hedeflerinden biri de günün her saati yaşayan bir kent yaratmak.

Kartal Belediyesi bu hedefine ulaşabilmek için ilçe meydanında yıl boyunca çeşitli festival, konser ve anma etkinliği düzenliyor. Bu sayede Kartal halkı birlikte daha çok vakit geçiriyor ve yaşadıkları yerlere olan aidiyet duyguları da gelişiyor. Siz de Kartal'a giderek, sahilde güzel bir yürüyüş yapıp ardından kendinizi hiç de yabancı hissetmeyeceğiniz kent meydanında hoşça vakit geçirebilirsiniz.

ÖMER SEYFETTİN'İN PERİLİ KÖŞKÜ

Türk edebiyatının önde gelen hikaye yazarı Ömer Seyfettin’in Perili Köşk kitabını bilmeyen yoktur. Peki, Perili Köşk’ün Kartal’da olduğunu biliyor muydunuz? Hakkında pek çok rivayet olan Perili Köşk, inşasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen tüm heybetiyle karşımıza çıkıyor.



Siz de eğer bu rivayetlere inanmayıp bir de kendi gözlerimizle görelim diyorsanız adresiniz Kartal'ın en güzel mahallelerinden biri olan Yakacık'a düşmeli...

ASYA'NIN AKCİĞERİ

Aydos ve Belgrad ormanları İstanbul'un akciğeri olma görevini üstleniyor. Kartal ve komşu ilçelerin sınırları içerisinde olan Aydos Ormanı, İstanbul'da hasret kaldığımız yeşili bize sunuyor.



ŞEHRİN STRESİNDEN ARININ

Kartal sınırları içerisinde bulunan 537 metre yüksekliğindeki Aydos Tepesi, İstanbul'un en yüksek tepelerinden biri. Siz de Aydos Tepesi'ne çıkarak İstanbul'u ayaklarınızın altına serebilir, yeşilin verdiği huzur ve içinize çektiğiniz oksijen dolu orman havasıyla şehrin tüm stresinden arınabilirsiniz. Aydos'ta mesire ve kahvaltı alanları da mevcut. Burada isterseniz mangalınızı yakabilir ya da harika bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı