Spor Kartal uzatmada yıkıldı!

Kartal uzatmada yıkıldı!

Paylaş
Kartal uzatmada yıkıldı!

Spor Toto Süper Lig 29. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor, Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Siyah-Beyazlılar 93. dakikasına 1-0 önde girdiği mücadelede Teofanis Gekas'ın golüne engel olamayınca, Şampiyonlar Ligi yarışında önemli bir yara aldı

Spor Toto Süper Lig 29. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor, Beşiktaş'ı konuk etti. Konya Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadeleye ev sahibi ekip iyi başladı. Beşiktaş'ın pas kanallarını kapatan Torku Konyaspor, Alexandre Hleb ve Djalma ile rakip kalede tehlikeli oldu. Maçın ilk çeyreği geçilirken Beşiktaş maçta dengeyi yakaladı ve Konyaspor kalesine yüklenmeye başladı. Sol açıkta oynayan Ramon Motta, sağ açığa geçti ve Beşiktaş ilk yarının sonunda iyiden iyiye tehlikeli olmaya başladı. Motta'nın yaklaşık 25 metreden çıkardığı füzeyi 90 diye tabir edilen yerden çıkaran kaleci İtanje ilk yarının skorunu belirlemiş oldu. 0-0

İkinci yarı da ilk yarının kopyası bir oyun ile başladı. Teofanis Gekas ve Hasan Kabze ile Beşiktaş kalesine zor anlar yaşatan Yeşil-Beyazlılar, kaleci Tolga'yı geçemedi.

Mücadelenin 65. dakikasında Ramon Motta'nın yerine giren Gökhan Töre haftalar sonra formasına kavuşmuş oldu. Oyuna girdiği andan itibaren Beşiktaş hücumlarına hareket getiren Milli futbolcu. Beşiktaş'ın golünün de hazırlayıcısı oldu. Genç futbolcu ceza sahası dışından ince bir pas ile Olcay Şahan'ı hareketlendirdi. Olcay'ın ceza sahasına gönderdiği topa düzgün bir kafa vuruşu çıkaran Oğuzhan Özyakup takımını 1-0 öne geçirdi. Golün hemen ardından Oğuzhan Özyakup'u oyundan alan Slaven Bilic, Necip Uysal'ı sahaya sürdü.

Konya'yı Gekas kurtardı

Konyaspor maçın son çeyreğinde Beşiktaş kalesine çok adamla yüklenmeye başladı. Çok adamla rakip kaleye yüklenen ev sahibi ekip aradığı golü 90+3'te Teofanis Gekas ile buldu ve mücadele 1-1'lik eşitlik ile sona erdi.

Haberin Devamı