Spor Kartal'a son dakika şoku

Kartal'a son dakika şoku

Paylaş
Kartal'a son dakika şoku

Beşiktaş, ligde 15. haftanın açılış maçında Eskişehirspor'u ağırladı. Siyah beyazlılar 2-0 öne geçtiği karşılaşmanın son dakikalarında yediği gollerle sahadan 1 puanla ayrılmaya razı oldu. Karşılaşma 2-2 eşitlikle sona ererken, Beşiktaş, 3 maç aradan sonra puan kaybetti

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta maçında Beşiktaş, oynadığı futbolla takdir toplayan Eskişehirspor'la İnönü'de kozlarını paylaştı. Kara Kartal uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle, bir puana razı oldu. Karşılaşmada Beşiktaş'ın golleri Holosko ve Almedia'dan gelirken, Eskişehirspor'un golleri Necati Ateş(Pen) ve Nuhiu'dan geldi.

Haberin Devamı

Maçtan notlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, geçen hafta Orduspor karşısında kazanan kadroyu, sarı kart cezalısı Ersan Gülüm dışında değiştirmeden Eskişehirspor maçına çıkardı. Siyah-beyazlılarda, 4. sarı kartına ulaşan Ersan, Eskişehirspor karşısında takımdaki yerini alamadı. Aybaba, Ersan’ın yerine ilk 11’de Veli Kavlak’a şans tanıdı. Veli, ön liberoda forma giydi ve Orduspor maçında bu mevkide oynayan İbrahim Toraman ise stopere çekildi.

Ersan dışında Orduspor maçının kadrosuyla sahaya çıkan Beşiktaş’ta, savunma Hilbert, Sivok, İbrahim Toraman ve Uğur Boral’dan oluştu. Orta alanda Olcay Şahan, Veli Kavlak, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup ve Filip Holosko görev aldı. Forvette ise Hugo Almeida forma giydi. Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, Julien Escude, Mehmet Akyüz, Emre Özkan, Hasan Türk, Batuhan Karadeniz ve Erkan Kaş yer aldı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan ve ilk yarıyı kapayan Manuel Fernandes’in yanı sıra sakatlıkları süren İsmail Köybaşı, Mehmet Akgün ve Mustafa Pektemek kadroya alınmadı.

Eskişehirspor’da 3 eksik

Eskişehirspor ise Beşiktaş karşısına 3 futbolcusundan yoksun çıktı. Kırmızı-siyahlılarda kart cezalısı Alper ile sakatlıkları bulunan Sezgin ve Ufuk, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Eskişehirspor’un kadrosunda yer alan iki eski Beşiktaşlı Rodrigo Tello ile Erkan Zengin sahaya ilk 11’de çıktı.

Ediz Bahtiyaroğlu unutulmadı

Beşiktaş Kulübü, vefat eden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’nu unutmadı. Karşılaşma için hazırlanan kitapçıkta Eskişehirspor kadrosunun ilk sırasına Ediz Bahtiyaroğlu’nun ismi yazıldı ve altında da "Unutmadık" ibaresi yer aldı.

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Beşiktaş taraftarları, Eskişehirspor karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. Son haftalarda olduğu gibi sadece kapalı tribünde yer yer boşluklar gözlenirken, diğer tribünler tamamen doldu. Bu arada, Eskişehirspor taraftarları da Beşiktaş maçına ilgi gösterdi. Kırmızı-siyahlı taraftarlar, 1600 kişilik konuk ekip tribününün yarısını doldurdu.

Başkanlar maçta

Haberin Devamı

Karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal’ın yanı sıra yarın Kasımpaşa ile karşılaşacak Gençlerbirliği’nin Kulüp Başkanı İlhan Cavcav da protokol tribününden izledi.

Maçtan dakikalar

3. dakikada Necip’in ceza alanı içinde sağdan ortasında kaleye yönelen topu, çizgi üstünde Akaminko çıkardı. Oluşan karambolde meşin yuvarlağı altı pasın önünde alan Olcay, kötü bir vuruşla topu üstten auta attı.

6. dakikada savunmadan atılan ve Diego’dan seken topla buluşan Holosko, ceza alanına girdi. Servet Çetin’den güzel bir hareketle kurtulan Holosko, kaleci Boffin’in müdahalesine rağmen düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

21. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Hilbert, yerden sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

24. dakikada Erkan’ın sol çaprazdan ortasında, arka direkte topla buluşan Necati’nin etkisiz kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

44. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, sağdan rakip ceza alanına giren Oğuzhan, daha müsait durumdaki Olcay’ı gördü. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda çok kötü bir vuruş yapan Olcay, meşin yuvarlağı üstten auta attı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

61. dakikada Diego’nun kullandığı serbest vuruşta, top üstten auta gitti.

65. dakikada sol kanatta rakibinden topu kapan Oğuzhan, rakip savunmanın az adamla yakalandığı anda Almeida’yı gördü. Portekizli oyuncu, ceza alanı önünden bekletmeden ayağının içiyle meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı ikiye çıkardı: 2-0.

70. dakikada Almeida, uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, yerden sert vurdu ancak kaleci Boffin yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

73. dakikada Beşiktaş yine rakip savunmayı az adamla yakaladı. Bu pozisyonda Hilbert’in sağdan yaptığı ortada ceza alanı içinde Holosko’nun ayak koyduğu top yandan auta gitti.

77. dakikada Oğuzhan’ın pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Holosko’nun bekletmeden şutunda, kaleci Boffin meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

82. dakikada Servet’in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Diego, Necip tarafından düşürülünce, hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi.

83. dakikada penaltı atışını kullanan Necati, meşin yuvarlağı filelere göndererek durumu 2-1 yaptı.

84. dakikada İbrahim Toraman’ın hatasında topu alan Necati, sol çaprazdan düzgün bir vuruş yaptı, ancak meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

90. dakikada soldan yapılan ortada ceza alanı içinde topla buluşan Servet’in kafa vuruşunda, kaleci McGregor meşin yuvarlağı kontrol etti.

90 2. dakikada Eskişehirspor 2-2 beraberliği yakaladı. Sol çaprazda rakiplerinden kurtulan Nuhiu, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı yerden filelere göndererek skoru 2-2 yaptı.

Karşılaşma bu şekilde sonuçlandı.

Futbol: Spor Toto Süper Lig

Beşiktaş: 2 - Eskişehirspor: 2

Stat: BJK İnönü

Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Asım Yusuf

Beşiktaş: McGregor, Hilbert, Sivok, İbrahim Toraman, Uğur Boral, Necip Uysal, Veli Kavlak, Holosko (Dk. 89 Batuhan Karadeniz), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 81 Erkan Kaş), Almeida

Eskişehirspor: Boffin, Akaminko (Dk. 74 Nuhiu), Servet Çetin, Diego, Dede, Hürriyet Gücer, Kamara, Mehmet Güven (Dk. 66 Veysel Sarı), Tello, Erkan Zengin, Necati Ateş

Goller: Dk. 6 Holosko, Dk. 65 Almeida (Beşiktaş), Dk. 83 Necati (Penaltıdan), Dk. 90 2 Nuhiu (Eskişehirspor)

Sarı Kartlar: Dk. 68 Diego, Dk. 73 Veysel Sarı, Dk. 90 2 Necati Ateş (Eskişehirspor), Dk. 78 Oğuzhan Özyakup, Dk. 86 Hilbert, Dk. 89 Erkan Kaş, Dk. 90 2 İbrahim Toraman (Beşiktaş)

AA