Ekonomi Kartta aidat pazarlığı

Kartta aidat pazarlığı

Paylaş
Kartta aidat pazarlığı

Bankalar ile tüketiciler kredi kartı başvurusunda pazarlığa başladı

Kredi kartı almak isteyen tüketici kart aidatı ödemek istemiyor. Bankalarda ‘Kart aidatı almayacağız” diye söz veriyor. Bankalar ile tüketiciler kredi kartı başvurusunda pazarlığa başladı.

Kredi kartı almak isteyen tüketici kart aidatı ödemek istemiyor. Bankalarda ‘Kart aidatı almayacağız” diye söz veriyor. Asıl şikayet ise bundan sonra başlıyor.

Ekstrelerinde kart aidatı alındığını gören tüketiciler ‘Kart aidatı alınmayacak sözü vermişlerdi’ diyerek bankalara tepki gösteriyor. Şikayetvar’a gelen şikayetler incelendiğinde bankalar ile tüketiciler arasındaki kredi kartı aidatı savaşının tam gaz sürdüğü görülüyor.

Bankalar tüketiciye verdiği sözü tutmayınca şikayetler de dinmek bilmiyor. Bankaların ‘Harcamanızı arttırın aidat almayalım’ teklifine bir yenisi daha eklendi.

Kredi kartı almak isteyen vatandaşları ‘Kart aidatı almayacağız’ sözü ile ikna eden bankalar daha sonra ekstrelere 10 lira ile 100 lira arasında değişen aidatı yansıtınca eleştirilerin odağı oldu.

‘Kart aidatı alınmayacak sözü vermişlerdi’ diyerek tepkilerini dile getiren vatandaşlar Şikayetvar’a gönderdikleri şikayetlerde bankaların kendilerine kart alırken nasıl teklifte bulunduklarını işte şöyle dile getirdiler:

“KART AİDATI İSTERSENİZ BAŞVURMAM”

“İnternet üzerinden kredi kartı başvurusu yaptım, daha sonra beni aradılar. Dedim ki eğer kredi kartı aidatı almazsanız başvurumun kabul edilmesini, eğer kart aidatı isterseniz başvurumun iptal edilmesini istiyorum dedim. Yaptığımız görüşme sonrası kart aidatı almayacağız diye söz verdiler.

Kredi kartımla aldığım lcd TV'nin ücretini 6 taksit şeklinde tahsil ettirdim. Son taksitim bitti diye sevinirken 50 TL bir borç daha eklendiğini gördüm. Çok pişman oldum kısacası. Kart parasının iade olmasını talep ediyorum.”

Haberin Devamı