Ankara Kas hastası Özlem, örgü bebekler ile hayata tutundu

Kas hastası Özlem, örgü bebekler ile hayata tutundu

Paylaş
Kas hastası Özlem, örgü bebekler ile hayata tutundu

Kas hastası Özlem, örgü bebekler ile hayata tutundu

ANKARA, (DHA)- ANKARA'da 'musküler distrofi' (DMD) kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Özlem Koç (26), 'amigurumi' (örgü tığı ile sık iğne tekniği kullanılarak yapılan oyuncak sanatı' kursunda yaptığı örgü oyuncak bebekler ile hayata tutundu.
Mamak ilçesinde oturan Özlem Koç, 17 yaşında kas hastalığına yakalanarak, tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. Koç, Mamak Belediyesi Aile Merkezi'nde 'amigurumi' kursunda yaptığı örgü bebekleri sosyal medya hesabı üzerinden satıp para kazanıyor. Hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Koç, aile merkezinde hem meslek edindiğini hem de aile bütçesine katkı sağlamaya başladığını söyledi.
'PARA KAZANIYORUM'
Hastalığı ilerledikçe zor bir süreçten geçtiğini ve vazgeçmediğini kaydeden Koç, "Hayatımın geri kalanını sandalyemle geçiriyorum. Aileme ve Mamak Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Açılan kurslar sayesinde hem para kazanıyorum hem de vakit geçiriyorum. Kişiye engel olan vücudundaki engel değil, zihindeki engeldir. Kendinize iyi gelen işleri yapın, mutlu olmaya çalışın" dedi.
YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Aile Merkezlerinde kadınların ev ekonomisine katkı sağlayabilmeleri için açılan oyuncak örgü bebek yapımı kursu, Mamaklı kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Japon el işlerinden yayılan bir teknik olarak da kabul edilen ve oyuncak yapmak için kullanılan 'amigurumi' eğitimleri ile kadınlar farklı renk ve boyda oyuncak üretiyor. Bebek, kardan adam, baykuş, kitap ayracı, kaplumbağa, pinokyo, uyku yastığı, çerçeve, çıngırak gibi çeşitlendirdikleri üretimleri için bir tığ ve bir iplik kursiyerlere yetiyor. Organik ipler kullanıldığı için kolayca temizlenebilen ve uzun ömürlü olan oyuncakları kimi kursiyerler kendi çocukları için, kimileri de hediye ya da aile bütçelerine katkı amaçlı yapıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı