Antalya Kaş Kınık Hal'inde çalışmalar aralıksız devam ediyor

Kaş Kınık Hal'inde çalışmalar aralıksız devam ediyor

Paylaş
Kaş Kınık Hal'inde çalışmalar aralıksız devam ediyor

Kaş Kınık Hal'inde çalışmalar aralıksız devam ediyor

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Kaş'ın Kınık Mahallesi'nde 255 Milyon TL sözleşme bedeli ile hayata geçirdiği Toptancı Hal Kompleksi Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 317 Bin 134 metrekare üzerine inşa edilen Hal projesinde 10 komisyoncu bloğundan 6 tanesinin betonarme imalatları tamamlandı. 4 bloğun kalıp, demir ve beton imalatları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin yaş sebze meyve üretim merkezi konumunda olan Antalya'da modern Toptancı Hal Kompleksleri oluşturuyor. Bu kapsamda Kaş'ın Kınık Mahallesi'ne 255 Milyon TL sözleşme bedeli ile Toptancı Hal inşa ediyor.

10 BLOKTAN 6'sı TAMAMLANDI

317 bin 134 metrekare alan üzerine inşa edilen Kaş Kınık Toptancı Hal Kompleksi'nde yaklaşık 300 bin metrekare toprak kazısı yapılarak 700 bin ton dolgu serme ve sıkıştırma imalatı tamamladı. Ekipler, 14 bin metrekare oturum alanına sahip komisyoncu blokları bölümünde yer alan 10 bloğun 6 tanesinde de betonarme imalatlarını tamamladı. 4 bloğun kalıp, demir ve beton imalatları devam ediyor.

HUMMALI ÇALIŞMA SÜRÜYOR

İnşaat faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiği proje kapsamında komisyoncu blokları, idari bloklar ve tüccar bloklarının tüm hafriyat ve kazısı tamamlandı. Komisyoncu bloklarının temel demir imalatları başladı. Reglaj serme ve sıkıştırma işlemleri devam ediyor. Sahaya kurulan beton üretim santrali ile imalatlar hızlı bir şekilde devam ediyor. Ayrıca proje içinde yer alan çevre yollarında kazı ve hafriyat çalışmaları tamamladı. Şu ana kadar toplam 300 bin metrekare kazı yapılarak yaklaşık 700 bin ton kaya ve stabilize dolgusu serme ve sıkıştırma imalatları tamamlandı.

KOMİSYONCU BLOKLARI TAMAMLANIYOR

Kınık Toptancı Hal Kompleksi'nde 120 adet komisyoncu bloğu, 136 adet tüccar bloğu, 74 adet dükkan ve yaklaşık 83 bin 640 metrekare üst yapı alanı bulunuyor. Çalışmaların hummalı bir biçimde devam ettiği proje hız kesmeden devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı