Kasap köfte nasıl yapılır? Kasap köftesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
En sevilen köftelerden birisi olan kasap köfte tarifi, evde kolaylıkla yapılan enfes bir lezzet. İster fırında ister yağda isterseniz de ızgarada yapabileceğiniz kasap köfte güzel bir salata ile sofralarınızı lezzetlendirir. Köfte hayranları kasap köfte nasıl yapılır merak ediyor. Kasap köfte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Köfteler arasında en popüler ve en çok tercih edilen kasap köfte tarifi eşsiz bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için kasap köfte tarifi arıyor ya da kasap köfte nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Tüm detaylarıyla kasap köfte tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Kasap köftesi tarifi
Kasap köfte malzemeleri
- 500 gram köftelik kıyma
- 2 soğanın suyu
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet kuru defne yaprağı
- Tuz
Kasap köfte yapılışı
Kıymanızı rahat yoğurabileceğiniz genişçe bir kaba alın. Başka bir yerde soğanlarınızı rendeleyin ve sularını sıkın. Soğan suyunu kıymanın üzerine ekleyin. Ardından yumurta, zeytinyağı galeta unu, rendelenmiş sarımsak, karbonat, kimyon, karabiber ve tuzu ilave edin. Son olarak defne yaprağını da elinizde ufalayıp köfte harcınıza ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Köfte harcınızı 2 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çıkarıp şekil verin. Pişirme aşamasına geldiğinizde yapışmaz tavanızı iyice ısıtın. Köfteniz zaten yağlı olduğundan tavayı ayrıca yağlamaya gerek yoktur. Köftelerinizin iki tarafını da güzelce kızartın. Sıcak sıcak servis edin.
- Grammy ödüllü dünyaca ünlü trompet sanatçısı Chris Botti İstanbul’a geliyor
- Altı yıllık evlilik sessiz sedasız bitiyor!
- Sosyal medya fenomeni Rachel Araz trafik kazası geçirdi!
- Bayhan evinin kapılarını açtı! Tespih koleksiyonu olay oldu
- Metin Akpınar'ın kızı canlı yayına çıkmıştı! Türkiye'nin konuştuğu olayda 'esrarengiz Erol' ortaya çıktı