Kasnak mantı tarifi: Kasnak mantı nasıl yapılır?

Mantı sevenlerin tadına bayılacağı kasnak mantı tarifi, evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için kasnak mantı tarifi arıyor ya da kasnak mantı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kasnak mantı tarifi, kasnak mantı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

15 Mayıs 2020, Cuma 14:06 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Kasnak mantı tarifi oldukça lezzetli be pratik bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için kasnak mantı tarifi arıyor ya da kasnak mantı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kasnak mantı tarifi, kasnak mantı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Kasnak mantı tarifi

Kasnak mantı malzemeleri

İç kıyma harcı için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 2 dilim ekmek
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat

Hamur için;

  • 2 yumurta
  • 1, 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Yaklaşık 2 kg un

Haşlama sosu için;

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Yağ
  • 2 litre kaynak su


Kasnak mantı yapılışı

Kasnak mantı yapılışı

İlk olarak hamur yapılır ve dinlenmeye bırakılır. Karıştırma kabına unu eklenir ve içerisine yumurta, tuz ve ılık suyu eklenir. Sert bir hamur olana kadar yoğrulur. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatılarak 30 dakika bekletilir. Beklemeden sonra hamur bezelerini eşit 12 parçaya bölünür. İyice yuvarlanır. Üzerleri nemli bezle kapatılıp 5 dakika dinlendirilir. Hamur dinlenirken iç kıymalı harç hazırlanır. Kıyma yoğurma kabına koyulur. Soğan rendelenip suyu sıkılır ve kıymanın üzerine ilave edilir. Ardından ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek ve diğer tüm malzemeler eklenir. Homojen bir kıvam alana kadar yoğurma işlemi devam edilir. Dinlenen hamurları tek tek açıp kasnak boyuna getirin. Tek tek açılan hamurların ortasına un koyarak üst üste dizin. Kasnak tezgaha alınır ve ortasına açılan hamurdan bir tane serilir. Elle çok bastırılmamaya dikkat edilir. Ardından belli olan o orta kısımlarına kıymalı iç harçatan 1 çay kaşığı koyulur. Üzerine bir hamur daha serilir ve önce eller daha sonra oklavayla üzerinden geçilir. Kenarlarında kalan fazla hamurlar alınır. Kasnak ters çevrilir ve mantılar tek tek ayrılmış olur. Bütün hamurlar bitene kadar işlem tekrarlanır. Pişirme tenceresine yağ eklenir ve üzerine salça koyulur. Salça 2 dakika kavrulduktan sonra üzerine su eklenir ve kaynaması beklenir. Tuzu tercihinize göre ekleyin. Kaynayan suya mantılar eklenir ve 5 dakika pişirilir. Tüm mantılar yüzeye çıktığı zaman servis tabağına alıp üzerine yoğurt ekleyip servis edilir.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (15 Mayıs 2020)