Kaş Kaş'ta Bilim Şenliği yapıldı

Kaş'ta Bilim Şenliği yapıldı

Paylaş
Kaş'ta Bilim Şenliği yapıldı

Kaş'ta Bilim Şenliği yapıldı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde eğitim öğretim yapan Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Lisesi tarafından 'Yerden Göğe Meraklıyız' konulu Bilim Şenliği düzenlendi. Öğrenciler 10 gün boyunca bilim insanlarıyla bir araya geldi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında alınan destekle yürütülen Bilim Şenliği'nin açılışını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Okul Müdürü Ahmet Albayrak, okulun ve yurdun yapımını sağlayan hayırsever Özen- Turan Erdoğan Yılmaz çifti ve akademisyenler yaptı. Açılışın ardından çeşitli üniversitelerden gelen bilim insanları, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte 10 gün boyunca arazide ve okulda bilimsel çalışmalar yaptı, doğada incelemelerde bulundu.

Doç. Dr. Hakan Akıllı mantarlar, Prof. Dr. Aziz Aslan, uzman biyolog Lale Aktar Sözüer kuşlar, Prof. Dr. Varol Tok canlılar ve sürüngenler, Doç. Dr. İsmail Gökhan Deniz bitkiler, Doç. Dr. Mehmet Sait Taylan ve Dr. Füsün Tezcan böcekler, Doç. Dr. Gülçin Akça bakteriler, Prof. Dr. Naime Aslan tatlı su canlıları, Prof. Dr. Hardem Aslan deniz canlıları, öğretim görevlisi Yasin İlemin memeli hayvanlar, Prof. Dr. Salih Cem İnan evren hakkında bildiklerimiz ve Dr. Öğretim Üyesi Deniz Şahin İnan da hücreler ve dokular hakkında atölye çalışmaları yaptı, arazide uygulamalar gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma 6. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürlüğü'nden biyolog Bener Kılcan, milli parklar hakkında bilgilendirme yaptı, milli parkları tanıttı ve önemini anlattı.

Okul Müdürü Ahmet Albayrak, "Öğrencilerimiz 10 gün boyunca bilim insanları eşliğinde yaparak, yaşayarak eğitim yaptı. Başta Akdeniz Üniversitesi olmak üzere birçok üniversiteden gelen bilim insanları, yatıkları arazi ve atölye çalışmalarıyla öğrencilerimizin geleceği üzerinde farkındalık yarattı. Projenin devamı olarak, projenin bölge halkı üzerinde gerekli etkiyi yaratabilmesi için okulumuzun Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Nazan Karaşahin bir tiyatro oyunu hazırlamakta. Mayıs ayında sahnelenecek oyunla bölge halkına hayvan sevgisini, farklı hayvan öyküleri işle vermeye çalışacağız. Proje kapsamında arazide fotoğraflanan canlıları Kalkan Kültürevi'nde sergileyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı