Kaş Kaş'ta Muhtarlar Günü kutlandı

Kaş'ta Muhtarlar Günü kutlandı

Paylaş
Kaş'ta Muhtarlar Günü kutlandı

Kaş'ta Muhtarlar Günü kutlandı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Daha sonra muhtarlar düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Muhtarlar Günü kutlama töreni Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Kutlamalara Kaymakam Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Serdar Yıldırım, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kenan Dallı, Emniyet Müdürü Erkan Kaçar, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, Kaş'ın 54 mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk olarak en kıdemli muhtar olarak Çeşme Mahallesi Muhtarı Mahir Akkuş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Belediyesi İnceboğaz Sosyal Tesisleri'nde törene katılanlar muhtarlara yemek verdi.

Kaymakam Ulaş Akhan, muhtarların yerel demokrasinin en temel taşlarından biri olduğunu belirterek, "Türkiye'nin siyasi ve idari tarihinin vazgeçilmez unsurudur. Muhtarlar çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Devletle millet arasında köprü görevi yapıyor. Görev yaptığı mahallesi, köyüyle devlet ve yerel yönetimler arasında köprü görevi yapıyor. Vatandaşın sorununun çözümüne katkı sağlıyor. Bunu yaparken evini, ailesini bile ihmal ediyor. Biz yaşadığımız köyde, mahallede acımızı, sorunumuzu, coşkumuzu muhtarla paylaşıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da "Sizler milletle devlet arasındaki çok önemli bir köprüsünüz. Belediyenin mahallenizde temsilcisi gibisiniz. Çünkü görev yaptığınız mahalledeki sorunları sizden öğreniyoruz. Çözümü sizlerle gerçekleştiriyoruz. Kaş'ın 54 mahallesinin sorunlarının çözümünü sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Ardından isteyen muhtarlara söz verilerek sorunları dinlendi. Muhtarlar sorunlarını, önerilerini Kaymakam Akhan ve Belediye Başkanı Ulutaş'a iletti. Ardından muhtarlara bir form dağıtılarak sorunlarını ve taleplerini yazmaları istendi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı