Kaş Kaş'ta renkli festival

Kaş'ta renkli festival

Paylaş
Kaş'ta renkli festival

Kaş'ta renkli festival

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Türkiye'de ilk kez düzenlenen Uluslararası 7 Güneş 7 Ay (Sete Sois Sete Laus) Festivali'nde renkli görüntüler oluştu.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği'nin öncülüğünde Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen Uluslararası 7 Güneş 7 Ay Festivali'nin açılışına Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, eşi Jose da Silva, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Portekiz Büyükelçiliği Müsteşarı Vasco Seruya, festivalin kurucusu Portekizli Marco Abbondanza, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde ilk olarak Kaş'ın farklı okullarından öğrenciler canlı sanat etkinliği yaptı. Öğrenciler canlı performans olarak suluboya, kuru boya, seramik, çamurla resim ve sanat çalışmaları yaptı. Çocukların çalışmalarını izleyen Büyükelçi Paula Leal da Silva, Kaymakam Ulaş Akhan ve diğer yetkililer, çalışma sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Festivale katılanlar Kaş'ın Çukurbağ Mahallesi'nde bulunan Düşler Akademisi'ni ziyaret etti. Akademi hakkında bilgi aldılar ve inceleme yaptılar.

Kaş Kültürevi'nde viyolonsel sanatçısı Zümrüt Kaçar ve piyanist Cennet Erdoğan bir konser verdi. Konser sonrası ayakta alkışlanan sanatçılara Büyükelçi Paula Leal da Silva ve festivalin kurucu direktörü Marco Abbondanza çiçek vererek teşekkür etti. Akşam Kaş Antik Tiyatro'da Portekiz halk müziği sanatçısı İnes Linares bir konser verdi. Linares konserde hareketli Portekiz halk türkülerini seslendirdi ve izleyenleri coşturdu. Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açılışta ise folklor ekipleri çeşitli yörelerin halk oyunlarını oynadı.

Açılışta konuşan Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, dünyanın 11 ülkesinin 30 kentinde düzenlenen uluslararası bir festivalin organizasyonunu üstlendiklerini belirterek, "Bu festivalin Türkiye'nin ve Kaş'ın tanıtımına önemli katkı yapacağına inanıyoruz. Bu yıl 27. kez düzenlenen festivali, Kaş'a kazandırdığımız için mutluyuz" dedi.

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, "Geldiğim andan itibaren Kaş'a hayran kaldım. Güneş, Kaş'ın güzelliklerini benden önce keşfetmiş. Burada ve festivalde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Kaş'ın değerlerini, varlığını ve güzelliklerini fark edin. Kaş'ın değerlerinden biri de insan kültürü ve konukseverliği. Kendimi bu güzelliklerin ve değerlerin bir parçası olarak hissettim. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Ulaş Akhan da şöyle dedi:

"Böyle bir festivalin ilk kez ülkemizde, Kaş'ta düzenlenmesinden dolayı çok mutluyum. Popüler kültür, geleneksel müzik, plastik sanatlar alanında yapılan bu festivalin kültürlerarası diyalog, hoşgörü, dostluk ve barışa hizmet edeceğini inanıyorum. Ülkemizin ve Kaş'ımızın tanıtımına katkı sağlamasının yanında, sanat ve kültürün yaygınlaşmasına, insanların birbirine yakınlaşmasına katkı sağlayacaktır. Umarım festival geleneksel hale gelerek Kaş'ta her yıl düzenlenir."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı