Türkiye (Son Dakika) Kastamonu'da ev içerisine kurdukları serada uyuşturucu yetiştirdiler

Kastamonu'da ev içerisine kurdukları serada uyuşturucu yetiştirdiler

Paylaş
Kastamonu'da ev içerisine kurdukları serada uyuşturucu yetiştirdiler

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Jandarma KOM ekiplerince bir ikamete gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, evin içerisinde portatif olarak kurulan serada Hint kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edildi

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Tosya ilçesinde iki ayrı operasyonda uyuşturucu madde ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Jandarma KOM ekipleri tarafından Tosya Dağardı köyünde bir araç durduruldu. Araçta yapılan aramalarda 1 şüpheli şahsın üzerinden 98 adet extacy adlı uyuşturucu hap ele geçirildi. Bunun üzerine başlatılan incelemede olayda ilgisi olduğu tespit edilen 3 şüphelinin daha ev ve eklentilerinde jandarma ekiplerince arama yapıldı.


UYUŞTURUCU YETİŞTİRMEK İÇİN EVE SERA KURDULAR

Jandarma ekipleri, ikametlere gerçekleştirdiği operasyonda daha önceki benzer yöntemlerin dışında kenevir yetiştirildiğini tespit etti. Evin içerisinde kurulmuş portatif serada kovalar içerisinde dikilmiş halde Hint kenevirleri olduğu belirlendi. Evde yapılan detaylı aramalarda ise 21 gram esrar ve 1 adet kuru sıkı tabanca da ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 3 şüpheli şahsı gözaltına aldı. Karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli şahıslardan 2’si tutuklandı, 1’i de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Jandarma KOM ekipleri tarafından yapılan bir başka operasyonda ise Tosya’da Suluca Köyü Mevkisinde bir ikamette aramada yapıldı. Yapılan aramada 86 adet extacy denilen uyuşturucu madde ile 15 gram kenevir tohumu ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Karakoldaki işlemlerinin ardından şüpheli şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her iki olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı