Kastamonu pilavı tarifi: Kastamonu pilavı nasıl yapılır?

Yöresel bir lezzet olan Kastamonu pilavı tarifi oldukça seveceğiniz bir lezzet. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için Kastamonu pilavı tarifi arıyor ya da Kastamonu pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kastamonu pilavı tarifi, Kastamonu pilavı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

28 Nisan 2020, Salı 14:12 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tadına bayılacağınız ve asla unutamayacağınız lezzetlerden olan Kastamonu pilavı tarifi, evde oldukça pratik bir şekilde yapılan tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için Kastamonu pilavı tarifi arıyor ya da Kastamonu pilavı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Kastamonu pilavı tarifi, Kastamonu pilavı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Kastamonu pilavı tarifi

Kastamonu pilavı malzemeleri

  • Yarım çay bardağı kabuksuz badem
  • 1 çay bardağı kuru sultani üzüm
  • 3 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı Siyez bulguru
  • 200 g haşlanmış nohut
  • 400 g haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zerdeçal
  • Yarım demet maydanoz
  • Lahana turşusu
  • Kornişon turşu


Kastamonu pilavı yapılışı

Kastamonu pilavı yapılışı

Kabuksuz badem ve kuru üzümü geniş bir kaseye alın. Üzerine su ilave edip 40 dakika kadar bekletin. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Siyez bulguru, haşlanmış nohut, haşlanmış kuru fasulye, ceviz içi, yumuşayan badem ve üzümleri ilave edip 3-4 dakika kavurun. Pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Küp doğradığınız turşular ve ince kıydığınız maydanozu dinlenen pilava ilave edip karıştırın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (28 Nisan 2020)