Türkiye (Son Dakika) Kastamonu'da hortum evleri yıktı

Kastamonu'da hortum evleri yıktı

Paylaş
Kastamonu'da hortum evleri yıktı

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde iki gün önce meydana gelen hortumun ardından bölgeye giden İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması yaptı. Yapılan incelemede 3 evin yıkıldığı çok sayıda evde de hasarların meydana geldiği tespit edildi

Taşköprü İlçesi’nde yaşanan hortum Köçekli ve Karadedeoğlu köylerinde büyük paniğe yol açtı. Gece saatlerinde yaşanan hortum nedeniyle çok sayıda ev hasar görürken ağaçlar köklerinden söküldü enerji nakil hatları da zarar gördü. Evleri ağır hasar gören bazı vatandaşların evlerinin önüne çadır kuruldu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışması için bölgeye giderek incelemelerde bulundular.

Yapılan incelemede 3 evin yıkıldığı tespit edilirken yaklaşık 40 evinde hortum nedeniyle zarar gördüğü belirlendi. Hortum nedeniyle ormanlık alanda bulunan çok sayıda ağaçta kökünden söküldü.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla koruma altında bulunan asırlık tarihi çınar ağacı da hortum nedeniyle ortadan ikiye ayrıldı. Evlerine giremeyen bazı vatandaşlarda komşularının evinde kalmaya başladı. Hortum yaşanan köylerde Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun ile Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Kahasan da incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı


Hortumun yaşandığı köylerde yaşayan vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını belirten Taşköprü Belediye Başkanı Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, "Bu hasarı en kısa sürede telafi ederek köylerimizi eski durumuna getireceğimize inanıyorum. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Yaşanan hortumu korkuyla izlediğini belirten ilkokul 2’nci sınıf öğrencisi Gülbahar Günaçık ise şunları söyledi:


"İlk başta hava kararmaya başladı. Gökyüzü iyice açılmaya başladı. Sonra aniden dolu ve yağmur başladı. Ondan sonra tüm bulutlar birleşti. Rüzgar nedeniyle dört tane hortum çıkmaya başladı. Hortum çıkınca çok korktum."


Hüseyin DOĞAN/TAŞKÖPRÜ (Kastamonu), (DHA)