Gündem Kastamonu'da köçek yasağı

Kastamonu'da köçek yasağı

Paylaş
Kastamonu'da köçek yasağı

Kastamonu Belediye Başkanı Ak Partili Tahsin Babaş, "Kastamonu'nun hiçbir yerinde, düğün salonları da dahil köçek oyunu görmek istemiyorum ve yasaklıyorum. Görürsek idari ceza uygulayacağız" dedi

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 12-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Bakırköy Botanik Park’ta gerçekleştirilecek, ’9’uncu Kastamonu Günleri’ tanıtım toplantısına katıldı. Toplantının sonunda köçek oyunuyla ilgili açıklama yapan Başkan Babaş, Kastamonu kültüründe köçek oyunu olmadığını söyledi. Bütün düğün salonlarına yazı yazarak köçek oynatılmamasını istediklerini belirten Başkan Babaş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kastamonu’nun hiçbir yerinde, düğün salonları da dahil köçek oyunu görmek istemiyorum ve yasaklıyorum. Köçek oynatırken görürsek düğün sahibine de köçek oynayana da idari ceza uygulayacağız.

Bizim Kastamonu kültüründe köçek oynatılması diye bir şey yok. Kim uyduruyorsa bunları yanlış yapıyor. Ben köçek oynatılmasını kesinlikle istemiyorum.

Adam gibi davul-zurna çaldıracaklarsa çaldırsınlar. Davul-zurnaya dediğimiz bir şey yok ama köçek oynatılmasına tamamen karşıyım. Kültürümüze ait olmayan bir şeyi ne yapıyoruz ne de yaptırıyoruz bundan sonra. Bizim kültürümüzde ne varsa biz bunu yapmakla mükellefiz."

DHA-Kastamonu - Gürkan YILMAZ