Türkiye (Son Dakika) Katarakt yerine rahmini aldılar

Katarakt yerine rahmini aldılar

Paylaş
Katarakt yerine rahmini aldılar

Katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye getirilen Saadet Kılınç'ı aynı yaşlarda başka hastayla karıştırıp rahmini alan aralarında doktor, hemşire ve anestezi uzmanının da bulunduğu 3 sanık, 2 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı

Olay 28 Temmuz 2008 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde meydana geldi. Manisa’nın Salihli İlçesi’nde oturan bir çocuk annesi ev kadını Saadet Kılınç, emekli öğretmen eşi Kazım Kılınç ile birlikte gözündeki kataraktan kurtulmak için hastaneye geldi.

Haberin Devamı

Her şey, Saadet Kılınç’ın Göz Servisi’nden ameliyathaneye getirilmesiyle başladı. Kılınç’ın üzerine rahminde kist bulunan Ünsal Bektaş’ın dosyası konuldu. İddiaya göre Kadın Doğum Uzmanı Dr. Yunus Aydın, adını sormadan Saadet Kılınç’ı ameliyata aldı. Bektaş ve Kılınç ayrı sedyelerde yan yana yatıyordu. Ameliyat sırısında Kılınç’ın rahmi alındı.

Aynı süre içerisinde göz doktorları ise Ünsal Bektaş’ın kendi hastaları olmadığını farketti. Doktorlar tüm servisleri gezdikten sora Saadet Kılınç’ı ameliyathanede rahmi alınmış ve dikiş atılırken buldu.

DAVA AÇILMASINA İZİN VERDİ

Danıştay 1’inci Dairesi, olayla ilgili olarak hemşire Nihal Sirkeci, Dr. Yunus Aydın, Dr. Ali Rıza Taylan Bodur, Anestezi Uzmanı Dr. Hakan Baydar, Dr. Murat Karakulak, Hemşire Melek Bayraktar, sorumlu Hemşire Perihan Ayan, ameliyathaneden sorumlu öğretim üyesi Turan Uslu, Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Esra Duran, Kadın Doğum ameliyat pasif ekibi araştırma görevlisi Gül Nihal Koyu Tokgöz ve Türkan Ece Durmuşoğlu, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ameliyat ekibinden Arif Taylan Öztürk, Aylin Yaman ve Ömer Kartı ile ameliyathaneden sorumlu hemşire Dilek Kılcan’ın yargılanmaları için izin verdi.

Haberin Devamı

CEZALANDIRILMALARINI İSTEDİ

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, sanık sağlık görevlileri hakkında görevi kötüye kullanma ve taksirle yaralama suçlarından dava açtı. 12’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme yargılama sonunda, Anestezi Uzmanı Dr. Hakan Baydar, Hemşire Melek Bayraktar ve Kadın Doğum ameliyat pasif ekibi araştırma görevlisi Türkan Ece Durmuşoğlu’nu 2 ay 15’er gün hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının 5 yıl süreyle geri bırakılmasına karar verdi. Diğer 12 sanık ise beraat etti.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)