Spor Katar'da şampiyon Azarenka

Katar'da şampiyon Azarenka

Paylaş
Katar'da şampiyon Azarenka

Katar Açık'ta şampiyon Victoria Azarenka oldu. Serena Williams'ı 2009'dan bu yana ilk kez yenen Belaruslu tenisçi; buna karşın dünya sıralamasındaki yerini Birleşik Amerikalı tenisçiye kaptırdı

WTA Katar Açık'ın son şampiyonu Victoria Azarenka, final karşılaşmasında Amerikalı Serena Williams'ı 7-6, 2-6 ve 6-3'lük set sonuçlarıyla 2-1 mağlup ederek şampiyon unvanını korumayı başardı. Serena Williams'a karşı oynadığı son 10 maçtan da mağlup ayrılan Azarenka böylece Birleşik Amerikalı tenisçi rakibi karşısındaki şanssızlığına son verdi. 23 yaşındaki raket, Williams'a karşı son galibyetini 2009 yılında Miami'de almıştı.

Final karşılaşmasında tie-break'e giden ilk seti Azerenka kazandı. İkinci sette ise kusursuz servis atan Serena; 6-2'yle durumu 1-1'e getirdi. Williams son sette Azaranka'nın temposuna ayak uydurmayı başaramadı ve bu seti 6-3, maçı da 2-1 kaybetti.

Final maçından üzgün ayrılan Williams buna rağmen turnuva devam ederken dünya sıralamasında ilk sıraya yükselip; Azarenka'yı geride bırakmayı garantilemişti.

NTV Spor

Haberin Devamı