Trabzon KATİD Başkanı Toktaş, adaylığını açıkladı

KATİD Başkanı Toktaş, adaylığını açıkladı

Paylaş
KATİD Başkanı Toktaş, adaylığını açıkladı

KATİD Başkanı Toktaş, adaylığını açıkladı

Yaprak KOÇER/TRABZON, (DHA) - KARADENİZ Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na adaylığını açıkladı.

Türkiye turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Turizm Tanıtım ve Geliştirme ajansının ilk seçimleri Türkiye genelinde bütün bölgelerde 29 Aralık Pazar günü yapılacak. Karadeniz bölgesinde ise oy verme işlemleri Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Toktaş da, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na adaylığını Trabzon'dan açıkladı.

Kentteki bir otelde basın toplantısı düzenleyen KATİD Başkanı ve TÜROFED yönetim kurulu üyesi Toktaş "Karadeniz bölgesindeki 18 şehri temsil edecek, bölgeye hakim ve Zonguldak’tan Artvin’e kadar iletişimi olan bir aday belirleyip yola devam etmek istedik. Bu kapsamda KATİD Yönetim Kurulu ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrası hem yönetimden hem de Karadeniz’deki diğer illerdeki arkadaşlarımızdan gelen öneriler doğrultusunda adaylığıma karar verildi. Arkadaşlarımızın uygun gördüğü bu adaylığın gerektirdiği donanıma ve iletişim ağına sahip olduğumu düşünüyorum. Allah'ın izni ve Sektörün verdiği bu destek ile görevi başaracağıma inanıyorum. 18 şehirden bana destek veren tüm meslektaşlarıma da çok teşekkür ederim" dedi.

'YENİ PAZARLARA AÇILMAMIZ LAZIM'
Toktaş, adaylığının açıklanmasından sonra adaylık için ihtiyaç olan 3 bin 500 yatak kapasitesine karşılık gelen imzaları 3 gün içinde 9 bin imza olarak toplayıp bakanlığa teslim ettiklerini belirterek bunun KATİD birlikteliğinin gücü olduğunu söyledi. Toktaş "Yatırımların kontrol altına alınmasından personel sıkıntısına kadar yaşadığımız pek çok sorun var. Bunları bulunduğumuz her platformda dile getiriyoruz. Tanıtım ayağında ise eksikliklerimiz çok özellikle doğru projeler ve iyi bir finansmanla çok yol alacağımıza inanıyorum. Hızlı bir şekilde yeni pazarlara açılmamız lazım. Ajansta görev aldığım takdirde tanıtım konusunda gerekli çalışmaları yapacağım" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı