Gündem Katil kaplanın arkasında mafya yokmuş!

Katil kaplanın arkasında mafya yokmuş!

Paylaş
Katil kaplanın arkasında mafya yokmuş!

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 'Mafyanın Kaplanı Aslanı Parçaladı' başlığıyla yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı

Atatürk Orman Çiftçiliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi'ndeki bir kaplanın, sadece kolun geçebileceği kapı aralığından, pençesiyle yakaladığı aslanı boyundaki şah damarından yaralayarak öldürdüğü bildirildi.

>> İŞTE İLK HABERDEKİ İDDİA

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bugün bazı basın organlarında “Mafyanın Kaplanı Aslanı Parçaladı” başlığıyla yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

AOÇ Hayvanat Bahçesinde 6 kaplan, 3 aslan bulunduğu belirtilen açıklamada, uzun yıllardır AOÇ Hayvanat Bahçesinde bulunan bu hayvanların, haberlerde iddia edilen yerlerinden alınmadığı ifade edildi.

KAPLANLAR BELÇİKA'DAN İTHALMİŞ

Kaplanların Belçika'dan bir çift olarak ithal edildiği, onlardan elde edilen yavrularla sayının bugünkü rakama ulaştığı, 1960'lı yıllarda getirilen aslanların da kendi içlerinde nesillerini devam ettirdikleri bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “AOÇ Hayvanat Bahçesi'ndeki bir kaplan, 4 Eylül 2010 tarihinde sadece kolun geçebileceği kapı aralığından, pençesiyle aslanı boyundaki şah damarından yaralamış ve aslan ölmüştür. Kaplanın demir parmaklıkları genişletmesi, aslan kafesine geçmesi ve içeride onu parçalaması kesinlikle söz konusu değildir.

AOÇ Hayvanat Bahçesi, hem yerel hem de uluslararası standartlara uygun işletilmekte olup herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. 1933 yılından beri işletilen Hayvanat Bahçesi, hem hayvanların hem de ziyaretçilerin güvenliği açısından hiçbir risk taşımamaktadır.”

AA

Haberin Devamı