Türkiye (Son Dakika) Katili oğlunun arkadaşları çıktı

Katili oğlunun arkadaşları çıktı

Paylaş
Katili oğlunun arkadaşları çıktı

Sultangazi'de 5 gün önce evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunan Hürriyete Kiray'ın oğlunun arkadaşları tarafından öldürüldüğü tespit edildi

Sultangazi, Esentepe mahallesi, 2869 sokak No.66/41’de 10 Mayıs’ta meydana gelen olayda eve gelen Kerim Kiray, annesini bıçaklandıktan sonra elleri ve ayakları bağlanmış bir halde bulmuştu.

Haberin Devamı

>>>KALBİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ!

Hemen hastaneye kaldırılan Hürriyete Kiray tüm çabalara rağmen ölmüştü. Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada cinayeti işleyen kişilerin evin altına üstüne getirerek arama yaptıklarını ve içerde bulunan yaklaşık 20 bin liralık ziynet eşyasını çalarak kaçtıklarını tespit etti.

HALI SAHA MAÇI İNCELEMEYE ALINDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları incelemede kapı yada pencerelerde zorlama olmadığını belirlerlerken katil yada katillerin aileyi tanıyan kişiler olabileceği ihtimalini değerlendirdi. Cinayetten bir gün önce askere gittiği öğrenilen Hürriyete Kiray’ın oğlu Volkan Kiray’a ulaşan dedektifler, yaklaşık 10 gün önce bir halı saha maçı sırasında evin anahtarını kaybettiğini öğrendi.

Haberin Devamı

KATİL TRİBÜNDE ÇIKTI

Bu gelişme üzerine Volkan Kiray’ın oynadığı halı saha maçına giden kişiler incelemeye alındı. Önce oyuncuları inceleyen dedektifler daha sonra tribünde maçı izleyen kişilere yöneldi. Bu kişiler tek tek tespit edilerek durumları incelendi ve konuşuldu.

Bu kişiler arasında bulunan Abdullah A.’ın çelişkili ifadeler vermesi üzerine gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Hırsızlıktan daha önce 3 kez gözaltına alındığı öğrenilen Abdullah A., daha sonra suçunu itiraf ederek suç ortaklarının da ismini verdi. Bunun üzerine Abdullah A.’nın 6 suç ortağı da yakalandı. Şüphelilerden 4’ünün yaşlarının küçük olması nedeniyle Çocukları Koruma Büro Amirliğine götürüldüğü öğrenildi.

CİNAYETİ 2 AY PLANLAMIŞLAR

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada cinayetin 2 ay süren bir planlamanın ardından gerçekleştiği ortaya çıktı. Kıray ailesinin ev almak için biriktirdiği yaklaşık 90 bin liranın evde olduğunu tahmin eden şüphelilerin, bu parayı almak için mahalleden arkadaşları Volkan Kıray’ı halı saha maçına davet ettikleri belirlendi. Maç oynandığı sırada soyunma odasına giden Abdullah A.’nın Volkan Kıray’ın pantolonunun cebinden ev anahtarını çaldığı öğrenildi.

Şüphelilerin cinayetin işlendiği günden 3 gün kadar önce yine eve gelerek hırsızlık girişiminde bulundukları ancak içerden ses gelmesi üzerine paniğe kapılarak kaçtıkları belirlendi.

Haberin Devamı

İSMİYLE SESLENİNCE ÖLDÜRÜLMÜŞ

Olayın meydana geldiği gün Abdullah A.’nın, yanında iki suç ortağı ile birlikte eve geldiği, onlar dışarıda gözcülük yaparken eve yöneldiği belirlendi. Elindeki anahtarla eve giren Abdullah A.’nın bu sırada içerde uyuyan Hürriyete Kiray’ın gürültüye kalkmasıyla paniğe kapıldığı öğrenildi. Oğlunun arkadaşı olduğu için eve giren Abdullah A.’yı tanıyan ve ona ismiyle seslenen Hürriyete Kiray’ın bıçaklı saldırıya uğradığı belirtildi.

'OLAY SIRASINDA HAP ALMIŞTIM'

Cinayet Büro Amirliğinde suçunu itiraf eden Abdullah A., "Olay günü hap almıştım. Eve girip parayı aramaya başladım. Bu sırada Volkan’ın annesi uyandı. Beni koridorda görünce ismimle seslendi. Ne yapacağımı şaşırdım. Panik halinde onu bıçakladım. Daha sonra bağırıp kaçmaması için ağzını ellerini ve ayaklarını bağladım. Evde parayı aradım. Ancak bulamadım. Bulabildiğim ziynet eşyalarını topladıktan sonra oradan kaçtım" dedi.

Haberin Devamı

ALTINLARI KUYUMCUYA SATMIŞLAR

Yetkililer şüphelilerin olaydan sonra çaldıkları ziynet eşyalarını bir kuyumcuya götürerek paraya çevirdiklerini ardından parayı paylaştıklarının tespit ettiklerini söyledi. Poliste işlemleri tamamlanan Abdullah A., ile 6 suç ortağı Asayiş Şube Müdürüğü ve Çocukları koruma şube müdürlüğünde adliyeye sevk edildiler.