Sigorta ‘Katılım sigortacılığında daha gidilecek çok yol var’
Paylaş
‘Katılım sigortacılığında daha gidilecek çok yol var’

Türkiye’de hayat dışı sektörde faaliyet gösteren Neova Sigorta’da geçen aylarda önemli bir gelişme yaşandı. Şirketin azınlık hissedarlarından ve katılım bankacılığı sektörünün önde gelen bankalarından Kuveyt Türk, Neova Sigorta’da yüzde 100 hissenin sahibi oldu. Neova Sigorta Genel Müdürü Özgür Bülent Koç, 2021’de ciddi bir büyüme hedeflediklerini söyledi.

Koç, “Bunu da acente ağırlıklı olarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Acentelerimize özel sürprizler hazırlayacağız” dedi. Katılım sigortacılığının bugün geldiği nokta ile ilgili düşüncelerini de açıklayan Koç, şu değerlendirmelerde bulundu: “10 yıl önce, o zamanki adıyla ‘tekafül sigortası’ olan katılım sigortacılığına başladığımızda bu işin ince uzun bir yol olduğunu söylemiştik. Yönetmeliğimiz de 2010 yılında yayınlandı. Bu işin resmi olarak adı 2017 yılının aralık ayında dondu. Aslında 3 yıldan bu yana Türkiye'de katılım sigortacılığı var. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımız zaman hayat dışı bir hayat tarafında yüzde 6 civarında bir piyasa payı var. Bankacılığa baktığımız zaman da hemen hemen aynı piyasa payının olduğunu görüyoruz. Katılım bankacılığının bankacılık sektöründen almış olduğu payı, biz şu anda sigorta sektöründe almış durumdayız. Fakat bu yeterli olduğu anlamına gelmiyor. Tabii ki gidecek daha çok yol ve potansiyel var.

Haberin Devamı

Acentelere teşvik yolda

Acentelerin, Neova Sigorta’nın en önemli dağıtım kanalı olduğunu vurgulayan Koç, acenteleri özel kampanyalarla teşvik edeceklerini, söz konusu kampanyaları ocak ayı içerisinde acentelere bildireceklerini söyledi. Neova Sigorta’nın yeni dönemdeki stratejileriyle ilgili olarak izleyicileri bilgilendiren Koç, şunları söyledi: “Yeni bir strateji üzerine çalışıyoruz. Bu stratejide de dağıtım kanalının çeşitliliğini arttırma, tamamlayıcı sağlık, alacak ve kredi sigortaları başta olmak üzere diğer alanlarda daha agresif ve farklı ürünlerle büyümeyi hedefliyoruz. Bizim sahibimiz olan katılım bankası kendi sektöründe ilk 10'a girdi. Sürekli büyüyor. Biz de seneyi 10’ıncu sırada kapatacağız. Katılım tarafının en büyük şirketiyiz. 2025’e kadar ilk 5'e girme gibi bir hedef koyduk kendimize. Beş yılda ilk beşe gireceğiz gibi motto hazırladık.”

Haberin Devamı