Bir bayram klasiği: Kavurma tarifi

Etin en sade hali olan kavurma tarifi, hemen hemen her bayram sofralarımızı lezzetlendiriyor. Siz de sofralarınızı lezzetlendirmek için kavurma tarifi arıyor ya da kavurma nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kavurma tarifi için "Kavurma tarifi, kavurma nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

31 Temmuz 2020, Cuma 11:52 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Pirinç pilavının yanına en çok yakışan lezzetlerden biri olan kavurma tarifi oldukça kolay bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için kavurma tarifi arıyor ya da kavurma nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kavurma tarifi için "Kavurma tarifi, kavurma nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Kavurma tarifi

Kavurma malzemeleri

  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı sıcak su


Kavurma yapılışı

Kavurma yapılışı

Kuşbaşı etleri, kanları varsa yıkayın ve süzün. Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik doğrayın. Geniş bir tavayı ocağa alın ve ısıtın. Etleri ekleyin ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çekince içerisine ince doğranmış soğanları ekleyin. Karıştırın. Sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık ateşe getirin ve arada karıştırarak etler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan etlere baharatlarını ekleyin ve karıştırın. Ardından ocaktan alıp servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kurban eti ile yapılan yemek tarifleri