Gündem Kayak merkezi yolu için onlarca ağaç kesildi

Kayak merkezi yolu için onlarca ağaç kesildi

Paylaş
Kayak merkezi yolu için onlarca ağaç kesildi

Antalya'da Beydağları'nın en yüksek zirvelerinden Bakırlıtepe'nin eteklerinde 1848 metrede yer alan Saklıkent Kayak Merkezi'ne ulaşan 38 kilometrelik turizm yolundaki çam ağaçları, otomobillerin geçebilmesi için kesildi

Saklıkent, Antalya’nın batısında Beydağları’nın 2500 metre yüksekliğindeki zirvelerinden Bakırlıtepe’nin eteklerinde yer alan bir kayak merkezi. Kayak sezonunun aralık ayı gibi başlayıp mart ayının ortasında bittiği tesislere, Beydağları’nı geçen 38 kilometrelik karayoluyla ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

’Turizm yolu’ olmasına rağmen aynı zamanda bölgedeki mermer ocakları nedeniyle günün her saati TIR trafiğinin de eksik olmadığı yolda, Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü yol yapım ve genişletme çalışmalarına başladı.

Karayolları, çalışmalar için 3 ihale yaptı. Yolun 5- 15’inci kilometreleri arasını kapsayan iki ihalede 1 milyon 772 bin TL’ye sözleşme imzalandı, çalışmalar başladı. İlk etap çalışma kapsamında yolun 10 kilometrelik bölümünde yakın zamanda asfaltlama çalışmaları başlaması beklenirken, yolun 15 ila 38’inci kilometrelerine ilişkin 3’üncü ihale 14 Mart’ta yapıldı.

İhalede teklif değerlendirme süreci devam ederken, şartnameye göre ihale sürecinin tamamlanmasının ardından 210 günde yolun 23 kilometrelik son bölümünde asfaltlama çalışmaları tamamlanacak. Ancak yolun söz konusu bölümünde virajlarda yol daralıp otomobiller yan yana geçemeyeceği gerekçesiyle çam ağaçlarının kesimine başlandı.

Haberin Devamı

Karayolları 13’üncü Bölge Müdürü Şenol Altıok, Saklıkent yolunda yapılan çalışmanın çok ciddi bir yol genişlemesi içermediğini söyledi. Tehlikeli noktalarda geçişi düzenlemek için bazı ağaçların kesilmek zorunda olduğunu belirten Altıok, "Onu da Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz. Gerekli olduğunu düşündüğümüz ağaçları ancak izin verirlerse kesiyoruz" dedi.

Bölgede abartı olarak değerlendirilebilecek sayıda ağaç kesilmediğini belirten Altıok, "Burada insan hayatıyla ilgili bir denklem var. Yol kenarında kökleri çürümüş ağaçlar var, yol yapım çalışmalarında gerekli değilse onlara dahi dokunmuyoruz" diye konuştu.

DHA