Spor "Kayakla atlama, Türkiye'nin önemli bir branşı olacak"

"Kayakla atlama, Türkiye'nin önemli bir branşı olacak"

Paylaş
"Kayakla atlama, Türkiye'nin önemli bir branşı olacak"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, kayakla atlamanın Türkiye'nin önemli bir branşı olacağını belirterek, "Türkiye bu branşta önemli mesafe alacak çünkü altyapıya çok önem veriyoruz" dedi.

Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kiremitliktepe mevkisindeki Kayakla Atlama Kulelerinin pistlerinde meydana gelen göçüğün takımın çalışmalarını çok etkilemeyeceğini belirterek, Kayakla Atlama Milli Takımı’nın Finlandiya’da kampa girdiğini söyledi.

Milli takımın, yurt dışında üç haftalık bir programı olduğunu anlatan Yarar, "Milli takımımızın çalışmalarını aksatmayacağız yani kulelerdeki gelişmeler antrenmanları aksatmayacak. Zaten antrenörümüz de Finlandiya’dan. Yurt dışı kampı iyi de bir fırsat oldu. Dünyanın önde gelen atletleri, bizim gideceğimiz yerde atlayışlar yapıyorlar. Böylece gençlerimiz, dünyanın önde gelen atletlerini görme ve onların tekniklerini öğrenme imkanına kavuşacaklar" diye konuştu.

Diğer branşlar gibi kayakla atlama branşını da önemsediklerinin altını çizen Yarar, "Türkiye bu branşta önemli mesafe alacak. Kayakla atlama Türkiye’nin önemli bir branşı olacak. Şu anda altyapıya çok önem veriyoruz. Böyle ummadığımız bir hadise oldu. Bizim çalışmalarımızı inşallah bu engelleyemeyecek" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile çok hızlı bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini belirten Yarar, "Çalışmalarımızı aksatmadan, kısa zamanda inşallah kuleler yapılacaktır. Bu yapıma müteakiben çalışmalarımıza Türkiye’de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

- "Hedefimiz, 2018 Kış Olimpiyatları’na en az 3 sporcuyla katılmak"

Türkiye Kayak Federasyonu kayakla atlama branşından sorumlu yönetim kurulu üyesi Cafer Nuroğlu da 2’si antrenör, 6 sporcunun Finlandiya’nın Kuopio kentinde kampa girdiğini ifade ederek, iyi bir hazırlık dönemi geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Hedefimiz, 2018 Kış Olimpiyatları’na en az 2 veya 3 sporcuyla katılmaktır. İlk dört yıllık aşamamız bu olacak. Ondan sonra da madalya almayı hedefliyoruz" diyen Nuroğlu, atlama kulelerindeki pistlerin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı.

Kulelerde gerekli soruşturma ve zemin etüdünün yapıldığını anlatan Nuroğlu, "Finlandiya kampımız 4 Ağustos’ta başladı, 23’üne kadar devam edecek. Yoğun bir kamp olacak. Kondisyon ve teknik atlayışlar gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Nuroğlu, "Pistlerin bu hale gelmesinden son derece üzgünüz. Çok hevesli başlamıştık. İnşallah bir an önce çalışmalar biter, biz de pistlere kavuşuruz. Yurt dışı kampları külfetli oluyor" dedi.

Takımın Finlandiyalı antrenörü Pekka Niemela ise sporcularla başarılı bir kamp geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, çalışmaların hazırladığı antrenman programları dahilinde yürütüldüğünü söyledi.

Düzenlenecek uluslararası şampiyonalara en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarının altını çizen Niemala, antrenmanlarda kendine özgü teknikleri uyguladığını ifade etti.

Haberin Devamı

AA