Türkiye (Son Dakika) Kayalığa çıktı, korkudan inemedi

Kayalığa çıktı, korkudan inemedi

Paylaş
Kayalığa çıktı, korkudan inemedi

Denize atlamak için 20 metre yüksekliğindeki kayaya çıktı ama zirvede gözü korktu, titremeye başladı. Yardıma AKUT koştu!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinin Karadeniz sahilindeki Kerpe tatil bölgesinde, tehlikeli olduğu için gençlerin çıkıp denize atlamaları yasaklanan yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki kayalıklara çıkan 30 yaşındaki Yakup Tilki korkup atlayamayınca, imdadına AKUT yetişti.

Yaklaşık 2 saat kayalıklarda kızgın güneş altında kaldığı için titreme nöbetleri geçiren Yakup Tilki, 1 saatlik çalışmayla indirebildi.

Arkadaşlarıyla birlikte dün Kerpe’ye gelen Yakup Tilki, buradan denize atlamaya alışık bazı gençlerin 20 metre yüksekliğindeki kayalıklara tırmanıp atladıklarını görünce, arkadaşlarıyla iddiaya girdi. Yukarıya çıkıp denize atlarken fotoğrafının da çekilmesini isteyen Yakup Tilki, saat 11.00 sıralarında çıkması da oldukça zor olan kayalıklara tırmandı. Ancak bu duruma alışık olanlar atlamalarına rağmen, Yakup Tilki bir anda korkuya kapılınca, atlamaktan vazgeçti.

TEK ÇARE ATLAMAKTI AMA...

İnmenin tırmanmaktan çok daha zor ve tek yolun denize atlamak olan kayalıkların üzerinde uzun süre kalan Yakup Tilki, yakıcı güneş altında fenalaşmaya başladı. Vücudunda kızarıklıklar oluşan Yakup Tilki’nin fenalaştığını gören arkadaşları, aşırı kalp çarpıntıları nedenıyle kalp krizi geçirdiğini de sanarak jandarmadan yardım istedi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri de birşey yapamayınca, bu kez AKUT Kocaeli’den yardım istedi. AKUT Kocaeli ekibi süratle Kandıra’ya gelerek, dağcılıkta uzman ekip, kayalıklara tırmanarak Yakup Tilki’nin yanına ulaştı. Ona su verip başını da serinleterek sakinleştiren ekipler, yaklaşık bir saatlik çaba sonunda onu halatlarla emniyete alarak aşağıya indirmeyi başardı.

KOCAELİ DHA

Haberin Devamı