Dini bilgiler Kaybolan eşyayı bulma duası! (Türkçe-Arapça) Kayıp duası kaç kere ve nasıl okunur?

Kaybolan eşyayı bulma duası! (Türkçe-Arapça) Kayıp duası kaç kere ve nasıl okunur?

Paylaş
Kaybolan eşyayı bulma duası! (Türkçe-Arapça) Kayıp duası kaç kere ve nasıl okunur?

Kaybolan eşyayı bulma duası pek çok kişinin başı sıkıştığında başvurduğu dualar arasında yer alıyor. Kayıp duası olarak da bilinen bu dualar, kaybolan eşyasını bulmak için her yolu denemiş ancak bir sonuç alamamış kişiler tarafından sıklıkla okunuyor. Kur'an-ı Kerim'de de geçen kayıp duasının aynı zamanda Peygamber Efendimiz tarafından da tavsiye edildiği biliniyor. Peki, kayıp duası kaç kere ve nasıl okunur? İşte

Kaybolan eşyayı bulma duası Türkçe ve Arapça okunuşu ile birlikte en çok aranan dualar arasında yer alıyor. Çalıntı, düşürme, unutma gibi herhangi bir eşyanın kaybolması durumunda Hz. Ömer (R.A.) tarafından öğretilen kayıp duası okunuyor. Hatta İslam alimleri Hz. Ömer'in oğlunu kaybettiğinde bu kayıp duasını okuduğunu aktarıyor. Peki, kayıp duası kaç kere ve nasıl okunur? İşte kaybolan eşyayı bulma duası. 

Haberin Devamı

KAYBOLAN EŞYAYI BULMA DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

“Allâhümme rabbe'd-dâlleti ve hâdiye'd-dâlleti, rudde aleyye dâlletî bi kudretike ve sultânike. Fe in-nehâ min fadlike ve atâike.”

KAYBOLAN EŞYAYI BULMA DUASI ARAPÇA OKUNUŞU


KAYBOLAN EŞYAYI BULMA DUASI ANLAMI

“Ey kaybolanların Rabbi ve kaybolanları ve yolunu kaybedenleri doğru yola kılavuzlayan Allah’ım! Kudretin ve saltanatın hakkı için kaybettiğim şeyi bana geri iade eyle. Çünkü bu senin fazl ve keremindendir.”

KAYIP DUASI KAÇ KERE VE NASIL OKUNUR?

Kayıp duası, kaybettiğimiz şeyi bulmak ve bulana dek çözüm almak için her gün 25 defa okunması gereken bir duadır. Duanın okunması sonrasında ise kaybedilen eşya veya bir canlının adının zikredilmesi, oldukça önemli konuların başında gelmektedir.

Bununla birlikte, kayıp duasını okumadan önce abdest almak ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmanın da daha etkili olacağı bildirilmiştir. 

Haberin Devamı

Aynı zamanda kayıp duasının kişinin kendisi tarafından okunması ve duanın bir bardak suya okunup içilmesinin da makbul olacağı belirtilmiştir.