Türkiye (Son Dakika) Kayınvalidesini öldüren damat: Bana bıçakla saldırdı

Kayınvalidesini öldüren damat: Bana bıçakla saldırdı

Paylaş
Kayınvalidesini öldüren damat: Bana bıçakla saldırdı

Adana'da kayınvalidesi Fatma Ciniviz'i öldürüp, eşi N.K. ile evlerinde misafir olarak kalan A.S.'yi bıçakla yaralayan Kasım Kır, eşinin kendisini aldattığını ileri sürdü. Kır, bu konuyu konuştuğu kayınvalidesinin bıçakla üzerine saldırdığını, kendini korumak için eline geçirdiği bıçağı rastgele savurduğunu söyledi

Adana'da geçen 15 Nisan’da evine alkollü giden Kasım Kır (37), güzellik salonu işleten eşi N.K. (38), evlerinde misafir olarak kalan çalışanı A.S. (17) ve kızı 9 yaşındaki B.K. ile kayınvalidesi Fatma Ciniviz’i (57) uyandırarak konuşmak istediğini söyledi. Kasım Kır, konuşmak için çocuk odasına giden Fatma Ciniviz’i bıçakladı.

Haberin Devamı

Annesinin çığlıklarını duyarak odaya gelen N.K. ile araya giren A.S.’yi de bıçakla yaraladı. N.K., evden kaçarak bir çorbacıdan yardım isterken; eşinin peşinden giden Kasım Kır, vatandaşlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Fatma Ciniviz ise tedavi gördüğü hastanede 2 gün sonra öldü.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Kasım Kır, kasten öldürme suçundan ömür boyu ve yaralama suçundan ise 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Nöbetçi mahkemede olayı hatırlamadığını ileri süren Kasım Kır, eşinin kendisini aldattığını öne sürerek, "Eğlenmeye gittiğimiz barda eşimin annesinin kuzeni K.K. ile karşılaştık.

Eşimle göz göze geldiklerini fark ettiğimde şüphelenmeye başlamıştım. En son K.K.’nin sürekli sakallarını kesince şüphelerim arttı. Çünkü eşim sakalı asla sevmezdi. Bir gün kayınvalidemi bir yere bıraktım. K.K.’nın iş yeri de çok yakındı. K.K. iş yerinden çıktı telefonla konuştuktan sonra aracına bindi. Ben de takip etmeye başladım. Eşimin iş yerinin arkasına geldi. Daha sonra eşim geldi sarılıp öpüşüp araca bindiler.

Haberin Devamı

Ben de eşimi aradım. ’Ben dolmuştayım güvenmiyorsan gel takip et’ dedi. Turgut Özal Bulvarı’nda durdular. Arkalarına park ettim araçtaki sopayı alarak indim. Üzerlerine doğru gittiğimde eşim ’Senin anladığın gibi değil’ dedi. Eşime tokat attım sopayla K.K.’ya saldırdım. K.K. bana bıçak çekti. Kavga ettik" dedi.

KAYINVALİDEM BIÇAKLA SALDIRDI

Olaydan sonra kayınvalidesi Fatma Ciniviz ile konuyu konuştuğunu ileri süren Kasım Kır, şunları söyledi:

"Kayınvalidem bana ’Sen erkek değilsin. Kızıma karışamazsın. Demek ki erkeklik yapamıyorsun’ diye tepki gösterdi. Eşim de, ’Ben senin karın değilim’ dedi. Yaklaşık 1 ay kadar düzelir mi diye düşündüm. Olay günü mutfakta otururken kayınvalidemi çağırdım. ’Kızına sahip çık. Ya bitirsin ya da mahkemede anlaşarak boşanalım’ dedim. Bana küfür ederek bıçak çekip yüzümü tırmaladı. Ben odama geçtim. Kayınvalidem arkamdan geldi. O an kızımın masasında olan bıçağı elime aldım rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi."

Haberin Devamı

N.K. ise eşinin iddialarının doğru olmadığını belirterek ,"Eşim aşırı kıskançtır ve alkol aldığı zaman kendisini kaybeder. Evliliğimiz boyunca da bana şiddet uygulamıştır. Ayrılırsam kızıma, bana ve K.K.’ya zarar vereceğini söylüyordu. Kasım ile annemin çok iyi ilişkileri vardı. Hatta kendi annesinden bile iyi anlaşırlardı. Ayrıca annem solaktır. Bıçak sağ elindeydi" dedi.

Mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Salih ÜÇTEPE / DHA