Türkiye (Son Dakika) Kayıp ABD'li Sarai Sierra'nın cesedi bulundu

Kayıp ABD'li Sarai Sierra'nın cesedi bulundu

Paylaş
Kayıp ABD'li Sarai Sierra'nın cesedi bulundu

Fatih Cankurtaran surlarında polis ekipleri buldukları kadın cesedinin 21 Ocak'tan beri kayıp olan ABD'li Sarai Sierra'ya ait olduğu belirlendi

Fatih'te 30 yaşlarında bir kadına ait bulunan cesetin 21 Ocak'tan beri kayıp olan ABD'li Sarai Sierra'ya ait olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Polisin günlerdir süren araştırmaları ve basının ısrarla takip ettiği ABD'li Sarai Sierra'ya dair acı gelişme, 2 Şubat Cuma akşamı Sarayburnu sur kalıntılarında bir kadın cesedi olduğunu gören vatandaşların durumu polise ihbarı sayesinde ortaya çıktı.

Kayıp ABDli Sarai Sierranın cesedi bulundu
.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek bölgeye giriş-çıkışları hemen kapattı. Olay yerinde yapılan ilk incelemede cesedin 21 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamayan ABD'li Sarai Sierra'ya ait olduğunu tespit etti.

Nasıl öldürüldüğü henüz kesinleşmeyen Sierra’nın cesedi üzerinde incelemeler sürüyor. Öte yandan ABD'li Sarai Sierra'ya ait olduğu kesinleşen cesedin bıçaklandıktan sonra olay yerine getirildiği ve cesedin yüksek bir yerden atıldığı da iddia edilirken, Sarai Sierra'nın karnında kesici alet yarası bulunuyor. başın sol üst tarafında büyük bir yara izine rastlandı.

Haberin Devamı

Kayıp ABDli Sarai Sierranın cesedi bulundu

İLK BELİRLEMELERE GÖRE TECAVÜZ İZİNE RASTLANMADI

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, genç kadının cesedinde yapılan ilk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanmadığı öğrenildi. Ayrıca yapılan incelemede 21 Ocak günü kaybolan Sierra’nın üzerinde o gün giydiği mavi pantolon, kazak ve mont ile kulaklarında küpe ve bileğinde ziynet eşyası olduğu görüldü.

Amatör fotoğrafçılıkla uğraşan evli ve 2 çocuk annesi 33 yaşındaki ABD'li Sarai Sierra, 12 Ocak'ta Türkiye'ye gelmişti. Beyoğlu ilçesinde bir oda kiralayan Sarai Sierra, 15 Ocak'ta Hollanda'ya gitti.

Hollanda'dan Almanya'nın Münih kentine geçen ve 19 Ocak'ta Türkiye'ye dönen Sierra'nın 22 Ocak'ta ABD'ye dönmemesi üzerine ailesi, kayıp başvurusunda bulunmuştu. Bu tarihten bu yana polis, her yerde ABD'li kadını arıyordu.


Olayla ilgili 2’si kadın, 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ifadelerine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma devam ederken, emniyete gelen görgü tanığı olduğunu ileri süren bir kadın çarpıcı iddiaları merak uyandırdı.

ABD’li Sarai Sierra’nın cesedi yaklaşık 4,5 saat süren incelemenin ardından Samatya’daki İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

İKİ KÜPE VE KULAKLIK BULUNDU

İstanbul polisi, Cankuran’da ABD’li Sarai Sierra’nın cesedinin bulduğu yerde yaptığı aramada iki küpe ve bir kulaklık buldu. İstanbul’da yaklaşık 2 hafta önce kaybolan ABD’li Sarai Sierra’nın cesedi, dün Cankurtaran’da sur kalıntılarında bulunmuştu. Bugün sabah erken saatlerde olay yerinde inceleme başlatan polis ekipleri saat 15.30’da çalışmasını tamamladı. Gün boyunca köpeklerin de kullanıldığı aramalar sırasında iki küpe ve bir kulaklık bulundu. Delil torbasına konulan kulaklık ve küpelerin Sierra’ya ait olup olmadığının belirlenmesi için emniyete götüldü.

HOLLANDA VE ALMANYA AYAĞI DA TAKİP EDİLİYOR


Sarai Sierra’nın İstanbul’a geldikten sonra 15 Ocak’ta yurtdışına çıkışı da inceleniyor.. Almanya ve Hollanda’da Sierra’nın görüşebilme ihtimali olan kişiler araştırılırken, 2 ülkedeki çalışmaları İnterpol’ün, ABD ve Türkiye polisiyle koordineli yürüttüğü öğrenildi.

TAYLAN’IN DIŞINDA 3 KİŞİ İLE DAHA GÖRÜŞTÜĞÜ ANLAŞILDI


Sarai Sierra’nın Türkiye’de 2 kez görüştüğü Taylan K. dışında 3 kişi ile daha internet üzerinden görüştüğünün belirlendiği öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili İnterpol aracılığı ile gmail yetkililerine müracaatta bulunduğu belirtildi. Gelen bilgilerin ışığında Sierra’nın görüştüğü 3 kişinin de ifadesine başvurulabileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

HÜSEYİN ÇAPKIN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ABD’li Sarai Sierra’nın ölümü konusunda, "Başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin" dedi

Çapkın, Atatürk Havalimanı’nda, gazetecilerin, ABD’li Sarai Sierra’nın ölümüne ilişkin sorularını yanıtladı.

Çalışmaların sürdüğünü ve Adli Tıp raporunun henüz çıkmadığını kaydeden Çapkın, "Ama başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin. Öbür tarafını çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaşmak için biraz daha çalışmamız gerekiyor" dedi.

Çapkın, bir gazetecinin, Sierra’nın İstanbul’da bulunmasına dair farklı iddialar olduğunu hatırlatması üzerine de "Turist. Geziyor tek başına" dedi.
Sierra’nın "kurye" veya "ajan" olduğu iddiaları konusunda da Çapkın, "Öyle bir tespitimiz yok, kurye olduğuna dair..." karşılığını verdi.

Haberin Devamı

AA, DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8861","8861","201302","8861-2.jpg");

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8860","8860","201302","8860-1.jpg");