Gündem Kayıp dağcıdan kötü haber

Kayıp dağcıdan kötü haber

Paylaş
Kayıp dağcıdan kötü haber

Valla Kanyonu'nda kaybolan dağcıyı arama kurtarma çalışmaları sonlandırdı

Kanyon Araştırmaları Derneği (KAD), Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesindeki Valla Kanyonu’nda kaybolan dağcı Anıl Bakar için sürdürdüğü arama kurtarma çalışmalarını sonlandırdı.

KAD Başkan Yardımcısı Celal Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanyona AKUT ekiplerinin ardından gönüllü olarak giriş yapan 3 kişilik ekiplerinin çalışmalarını tamamladığını söyledi. Bakar’a ait herhangi bir iz bulamadıklarını ve arama kurtarma çalışmalarını sonlandırdıklarını dile getiren Demirkıran, şöyle konuştu:

"Anıl Bakar’ın suya girdiği yerde çok güçlü bir dip sifonu var. Oraya düştüğünü tahmin ediyoruz. Dip sifonu bir taşın altına doğru ilerliyor ve sadece bir insanın sığabileceği büyüklükte alan var. Oraya dalış yapmak insanların hayatını tehlikeye atmak demektir. Oraya giren bir insanın çıkması mümkün değil. Akıntıya birçok eşya attık ancak hiçbiri çıkmadı. Farklı çalışmalar yapılması için de çok ileri bir teknolojinin kullanılması gerekli."

Valla Kanyonu’nun Türkiye’nin en tehlikeli kanyonlarından biri olduğunu belirten Demirkıran, bölgeye rehbersiz ve yeterince tecrübe kazanılmadan asla girilmemesi gerektiğini kaydetti.

Olay 19 Ağustos’ta 112 Acil Servis hattını arayan bir kişinin, Valla Kanyonu’nda 5 arkadaşıyla mahsur kaldıklarını, arkadaşlarından birinin boğulduğunu, birinin yaralandığını belirtmesi üzerine ekipler seferber olmuştu.

Kriz masasına bağlı ekipler, bölgede yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda kayıp dağcılara 20 Ağustos’ta ulaşmış, Valla Kanyonu girişinde bekleyen ambulanslarla Yalçın Akbulut, Füsun Sönmez, Ahmet Yarlıgan, Necla Tatlı ve Bayram Sönmez sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Azdavay Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Anıl Bakan’a ulaşmak için arama çalışmaları başlatılmıştı.

Mustafa Gökceoğlu / Ferdi Akıllı, AA