Siyaset Kayıp eski savcı Çukurambar'da
Paylaş
Kayıp eski savcı Çukurambar'da

Şemdinli iddianamesi nedeniyle meslekten ihraç edilen eski Van Özel Yetkili Savcısı Ferhat Sarıkaya Bülent Arınç'a suikastla gündeme gelen Çukurambar'da ortaya çıktı

1 YILDIR ÇUKURAMBAR’DA

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 20 Nisan 2006’da meslekten ihraç ettiği eski Van Özel Yetkili Savcısı Ferhat Sarıkaya ortalardan kaybolmuştu. Amerika’ya gittiği söylenen Sarıkaya, Ankara’da ortaya çıktı.

Üstelik, olaylı eski savcı Ferhat Sarıkaya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı takip ettiği iddia edilen subayların gözaltına alındığı Çukurambar semtinde yaşıyordu.

Ferhat Sarıkaya, Bülent Arınç’ın da ikamet ettiği Çukurambar’da kirası 1200 TL olan bir dairede 3 çocuğu ve eşi Kezban Hanım’la birlikte 1 yıldır oturuyordu. Ferhat Sarıkaya daha önce Sincan’da kaldıklarını söyledi.

‘HABER BİLE SEYRETMİYORUM’

Ferhat Sarıkaya, 2009’daki yerel seçimde AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan Avukat Murat Ataç’ın yanında danışmanlık yaptığını söyledi.

“İhraç edildiğim günden beri Türkiye’den hiç ayrılmadım” diyen Sarıkaya, Fethullah Gülen’in yanına gittiği iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: “Gülen’i tanımıyorum bile. Pasaportum yok.”

Sarıkaya, Erzurum’da özel yetkili 4 savcınının yetkilerinin alınması ve yargı ile hükümet arasında yaşanan son krizde Bülent Arınç’ın kendisinden bahsetmesiyle ilgili sorulara “Takip etmiyorum. Televizyon bile izlemiyorum artık” yanıtını verdi.

‘BEDELİ BU OLMAMALIYDI’

Sarıkaya Şemdinli iddianamesiyle ilgili sorulara ise “Usul yanlışlıkları yapmış olabilirim. Ama onlar bu sonucu doğurmamalıydı. Geçmişe büyük bir sünger çektim. Bir kırgınlığım yok. Sadece savcılık görevimi yaptım” yanıtını verdi.

Ferhat Sarıkaya “İşinizden memnun musunuz?” sorusuna işe “Savcılık gibi değil tabii, aynı tadı alamıyorsunuz” yanıtını verdi.

Geçimini sağlamak için arabasını bile sattığını söyleyen Sarıkaya, mağduriyetini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götürmeyeceğini, çünkü kendi meselesinden dolayı devletini mahkum ettirmek istemediğini söyledi.

Haberin Devamı