Gündem Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında soru işaretleri: Burkalı kadın kim?

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında soru işaretleri: Burkalı kadın kim?

Paylaş
Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında soru işaretleri: Burkalı kadın kim?

2 Ekim günü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında soru işaretleri devam ediyor

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında İstanbul'a gelen 15 kişilik Suudi ekipte yer alan Salah Muhammed isimli kişi ile beraber havalimanında görüntülenen burkalı kadın ile ilgili sorular sordu.

Haberin Devamı

İşte o yazı:

Suudi Arabistanlı gazetecinin canlı olarak kaçırıldığı ihtimali de henüz dışlanmadığına göre... Yine açık kaynaklardan bir şüphe sorusu... Bana paranoyak diyebilirsiniz... Haklı da olabilirsiniz... Ama madem herkes her konuda aklındaki şüpheyi yazıyor, ben de yazıyorum.

DIŞ HATLAR GİRİŞTE ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Bu fotoğrafı 10 Ekim 2018 Çarşamba günkü Sabah gazetesinde gördüm. Suudi Arabistan’dan gelen 15 kişilik ekip içindeki 1971 doğumlu Salah Muhammed A. Tubaigy... Türkiye’ye giriş bilgileri şunlar: 2 Ekim sabahı saat 03.38’de Sky Prime Aviation adlı şirkete ait özel jetle Atatürk Havalimanı’na gelmiş. Fotoğraf bu kişinin tam polisten geçişi sırasında çekilmiş...

BURKALI KADIN NİYE KIRMIZI ÇİZGİYİ GEÇMİŞ

Haberin Devamı

Dikkati çeken şu. Hemen arkasında burkalı bir kadın var. Sivil havacılık yazarı Uğur Cebeci’ye sordum.... “Burası Genel Havacılık değil, Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar polis çıkışı” dedi. Diyelim ki orası... Şimdi hepimiz oradan geçiyoruz. Tek kişi geçecekseniz, polis genellikle arkadan gelen kişiyi kırmızı çizginin ötesine geçirmiyor.

KADIN ‘TEMİZLİKÇİ’ EKİPLE BİRLİKTE Mİ

Ama aile olarak veya iki kişi geldiyseniz, sizi birlikte alıyor. Diyelim ki arkadaki kadın bunu bilmiyordu. Ama sizce burkalı bir kadın, tanımadığı bir erkeğin bu kadar dibine yapışır mı? Tekrar ediyorum. Bana paranoyak diyebilirsiniz. Ama paranoyakça da olsa ülkemizi çok zorda bırakan bu olayın aydınlanması için kafama takılan en küçük şüpheleri de soracağım.

O KADININ YÜZÜ AÇIK FOTOĞRAFI VAR MI

BİR: Salah Muhammed özel uçakla geldiyse neden öteki ekip gibi Genel Havacılık değil de dış hatlar terminalinden giriş yaptı?

İKİ: Hemen arkasındaki burkalı kadın kimdir? Tesadüfen mi oradadır, yoksa gelen kişiyle ilişkisi var mıdır?

ÜÇ: Polis arkadaki burkalı kadının yüzünü açtırmış mıdır, yoksa açmadan geçirmiş midir?

DÖRT: Bu burkalı kadın, yine birlikte mi dönmüştür, yoksa kalmış mıdır?

BEŞ: İki özel uçakla dönenler arasında burkalı bir kadın da var mıdır?

Kaynak: Hürriyet