Gündem Kayıp gazeteciyle ilgili Trump'tan flaş talimat

Kayıp gazeteciyle ilgili Trump'tan flaş talimat

Paylaş
Kayıp gazeteciyle ilgili Trump'tan flaş talimat

ABD Başkanı Donald Trump: Dışişleri Bakanımı, Kral Selman ile görüşmesi için derhal Suudi Arabistan'a gönderiyorum

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili inceleme yapmak üzere Türk ve Suudi ekipleri bu akşam saatlerinde İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'na gitmeye hazırlanırken, ABD Başkanı Donald Trump'tan da başka bir hamle geldi.

Haberin Devamı

'SUUDİ KRALI İLE YENİ KONUŞTUM'

ABD Başkanı Trump resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan vatandaşına ne olduğu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı ile yeni konuştum. Kral bana Türkiye ile yakın olarak çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanı'nı Kral ile görüşmesi için hemen gönderiyorum" dedi.

Trump ayrıca, "Dışişleri Bakanı Pompeo ilk uçakla Suudi Arabistan'a gidecek. Pompeo gerekirse diğer yerleri de ziyaret edecek" ifadesini kullandı.

Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülmüş olabileceği iddia ediliyor

Suudi Arabistan'da, Kral Selman'ın talimatıyla bugün ilk iç soruşturma açılmıştı.

2 Ekim günü Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumu gizemini koruyor.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı bir açıklamada, "Suudi gazetecinin kaybolmasını yakından takip ediyoruz. Amerikalı müfettişler olaya dahil oldu. Kaşıkçı konusunda ne olduğunu bulmak zorundayım" demişti.