Gündem Kayıp kadını bulan AFAD şaşkına döndü

Kayıp kadını bulan AFAD şaşkına döndü

Paylaş
Kayıp kadını bulan AFAD şaşkına döndü

Mudurnu'da kendisinden 18 saat boyunca haber alınamayan 89 yaşındaki kadın ormanda mantar toplarken bulundu.

Bolu’nun Mudurnu İlçesi’nde mantar toplamak için evinden ayrılan 89 yaşındaki Ayşe Yerlikaya, gece evine dönmedi. Geceyi ormanda geçiren Ayşe Yerlikaya, yaklaşık 18 saat sonra ormanda mantar toplarken bulundu. Mudurnu’ya bağlı Karşıköyü İdrisler Mahallesi’nde oturan Ayşe Yerlikaya dün saat 16.00 sıralarında mantar toplamak için evinden ayrıldı. Ayşe Yerlikaya’nın evine dönmemesi üzerine yakınları jandarmadan yardım istedi.

Haberin Devamı

MANTAR TOPLARKEN BULDULAR

Jandarmanın köyde yaptığı aramaya rağmen Ayşe Yerlikaya bulunamadı. Bugün sabah saatlerinden itibaren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, jandarma ve köylüler köyde ve ormanın içerisinde yaşlı kadını bulmak için çalışmalara başladı. Köyden arama çalışmalarına katılan Hayrettin Suda yerlere dökülen mantarları takip ederek Ayşe Yerlikaya’yı köyün yaklaşık 1 kilometre uzağında buldu. Saat 10.00 sıralarında ormanda mantar toplarken bulunan Ayşe Yerlikaya traktörle evine getirildi.

Geceyi ormanda geçiren Ayşe Yerlikaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Köylü kadınlar Ayşe Yerlikaya ile ilgilenirken, yaşlı kadının namaz kılmak için telaşlanması dikkat çekti.