Kayısılı yemek tarifleri

Kayısının faydaları saymakla bitmiyor. Bir dönemler Osmanlı mutfağının da vazgeçilmezi olan kayısı, hemen hemen her yemeğin içinde yerini alırmış. Günümüzde unutulan bu lezzetlere tekrar ışık tutmanın tam vakti. Kayısılı yemek tarifleri arıyor ya da kayısılı yemekler nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kayısılı yemek tarifleri için haberimize bir göz atın.

07 Ağustos 2020, Cuma 14:16 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem lezzetli hem de sağlıklı kayısılı yemek tariflerine bayılacaksınız. Sevdiklerinize hazırlamak için kayısılı yemek tarifleri arıyor ya da kayısılı yemekler nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kayısılı yemek tarifleri için haberimize bir göz atın.

Kayısılı yemek tarifleri

Kayısılı et sote tarifi

Kayısılı et sote malzemeleri

  • 500 gram antrikot 
  • 12 adet kuru kayısı 
  • 1 adet soğan 
  • Şeker domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kekik 

Kayısılı et sote yapılışı

Etleri 1 parmak kalınlığında doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Üzerine piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. Kayısıları sıcak su ile yumuşatıp, domatesler ile birlikte tavaya aktarın. Tuz, karabiber ve kekik ilave edip, ocaktan alın.


Kayısılı kuzu yahni tarifi

Kayısılı kuzu yahni tarifi

Kayısılı kuzu yahni malzemeleri

  • 350 gram kuru kayısı
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti 
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Maydanoz
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Kayısılı kuzu yahni yapılışı

Kayısıları sıcak suda bekletip, süzün. Sıvı yağ ile etleri kavurun. Üzerine incecik kıyılmış soğanları ekleyip, kavurmaya devam edin. Etlerin üzerine tuz ve karabiberi, ardından pekmezi ekleyin. Son olarak kayısıları ekleyin. Suyunu verip çektikten sonra ocaktan alın. Yemeğin durumuna göre tekrar sıcak su ekleyin. Hafif sulu kalmasına dikkat edin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.


Kayısılı tavuk tarifi

Kayısılı tavuk tarifi

Kayısılı tavuk malzemeleri

  • 500 gram tavuk gögüs
  • 8 adet kayısı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 4 adet sivri biber 
  • 1 paket krema
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz 

Kayısılı tavuk yapılışı

Soğan ile tereyağını kavurun. Üzerine doğranmış tavukları ekleyin. Tavuklar kavrulduktan sonra ince kıyılmış kırmızı ve sivri biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberi üzerine serpiştirin. Kayısıları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Sıcak suda 10 dakika bekletip, tavukların üzerine ilave edin. Son olarak kremayı ekleyip, 3-4 dakika sonra ateşten alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek ocaktan alın.


Kayısılı kuzu şiş kebap tarifi

Kayısılı kuzu şiş kebap tarifi

Kayısılı kuzu şiş kebap malzemeleri

  • 1 kilogram kuzu şiş
  • 10 adet kuru kayısı
  • 10 adet çarliston biber
  • 8 adet domates

Terbiyesi için:

  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kayısılı kuzu şiş kebap yapılışı

Kayısıları 15-20 dakika suda bekletin. Süzdükten sonra dörde bölün. Kuru soğanları çok ince doğrayın ya da rendeleyin. Domatesleri de çok ince doğrayın ve etleri bu karışımın içine atın. Tuzunu ve karabiberini de serptikten sonra elinizle karıştırıp ağzını kapatarak buzdolabına koyun. Şişlerin en altına eti geçirin. Üzerine 2-3 santimetre kalınlığında doğranmış biberlerden bir tane, onun üzerine dörde bölünmüş domateslerden bir tane, son olarak da kayısılardan bir tane dizin. Tek bir şişe bu sıralamayı iki kez yapın. İkinci kayısının üzerine bir et geçirip kapatın. Fırın ızgarasında veya mangalda pişirdiğiniz etleri bulgur pilavıyla birlikte servis edebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (07 Ağustos 2020)