Korkuteli Kaymakam Çimşit, sürücülerde emniyet kemeri kontrolü yaptı

Kaymakam Çimşit, sürücülerde emniyet kemeri kontrolü yaptı

Paylaş
Kaymakam Çimşit, sürücülerde emniyet kemeri kontrolü yaptı

Kaymakam Çimşit, sürücülerde emniyet kemeri kontrolü yaptı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası kapsamında uygulanan trafik denetimine katılan Kaymakam Ömer Çimşit, sürücülere emniyet kemeri takmanın önemini ve kuralları anlattı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, trafikte can ve mal güvenliğini korumak, toplumsal duyarlılığı artırmak için düzenlenen 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası kapsamında Korkuteli'nde denetim yapıldı. Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Bölük Komutanı Bayram Güç, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut'un da katıldığı denetimde sürücüler bilgilendirildi. Korkuteli- Antalya yolu Datköy uygulama noktasındami denetimde jandarma ve polis ekip sürücülere trafikte yayalara öncelik tanıma, hız sınırı, emniyet kemeri kullanımı, telefon veya benzeri iletişim araçlarının trafikte kullanılmaması, kurallara uyulması konusunda uyarıda bulundu.

Uygulamada Kaymakam Çimşit, sürücülere, emniyet kemeri ve kask takmanın, kurlarla uymanın can ve mal güvenliği açısından önemini anlattı. Uygulama yaklaşık 1 saat sürdü. Kaymakam Cimşit, "Sürücülerimiz kask ve emniyet kemeri takmanın faydalarını, kurallara uymanın önemini biliyorlar. Günlük meşguliyetlerinden bazen ihmal ediyorlar. Bizlerde bizzat sürücülerimize, kurallara uymanın önemini anlattık. Ülke genelinde meydan gelen kazaların incelemesi sonucu, ölüm ve yaralanmaların büyük çoğunluğu emniyet kemeri kullanmamaya bağlı yaşanıyor. Emniyet kemeri kullanımı kazalarda ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 55 azalttığı biliniyor. Kazaların önlenmesi için sürücülerin ve yolcuların kurallara farkındalığını artırmak amacıyla uygulama yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı