Korkuteli Kaymakam Çimşit'ten dolandırıcılık uyarısı

Kaymakam Çimşit'ten dolandırıcılık uyarısı

Paylaş
Kaymakam Çimşit'ten dolandırıcılık uyarısı

Kaymakam Çimşit'ten dolandırıcılık uyarısı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit, telefonda kendilerini polis, hakim, savcı olarak tanıtıp para talep edenlere karşı vatandaşları uyardı.

Dolandırıcılık olayları nedeniyle kullanılan yöntemler hakkında açıklama yapan Kaymakam Ömer Çimşit vatandaşları uyardı. Kaymakam Çimşit, "Kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp, telefon hattınızın teröristlerce kullanıldığını, terör örgütlerine yardımda bulunduğunuzu söyleyen kişiler dolandırıcıdır. Size operasyon yaptıklarını söyleyecek ve bu operasyonda kullanmak için para ve altın isteyeceklerdir. Savcı ya da polis sizden operasyon için yardım istemez. Kamu görevlileri sizden hesap numarası, para veya altın istemez. Bu kişilere itibar etmeyin" dedi.

Kaymakam Çimşit ayrıca '444' ve '0850' ile başlayan telefon numaralarından arayıp, kendilerini banka personeli olarak tanıtan ve banka hesap ile kart numarası ve şifre gibi kişisel bilgileri isteyenlere de asla paylaşımda bulunulmaması gerektiğini hatırlattı.

Kaymakam Çimşit, "Çeşitli sosyal medya alanlarında açtıkları sahte hesaplarla kendisini askerlik arkadaşı, eşin veya çocuğun yakın bir arkadaşı veya uzaktan bir akraba gibi tanıtarak başının belada olduğu, acilen paraya ihtiyacı bulunduğu bahanesini kullanan dolandırıcılara da itibar etmeyin. Sosyal medya hesaplarında beliren çok düşük fiyatlı cep telefonu ve elektronik eşya satışını vadeden ilanları kullanarak vatandaşların siparişlerini alıp ürün teminini sağlamayan, kurumsal ticari kimliği belirsiz sitelerden alışveriş yapmayın. Banka ATM'leri kullanılırken de dikkatli olunması, olağan dışı her konu ve ayrıntının 112, 155 ve 156 numaraları arayıp bilgi verilmesinin vatandaşlarımızın dikkatli olmasını önemle rica ederim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı