Bucak Kaymakam Tanrıkulu: Bucak şu an kıpkırmızı

Kaymakam Tanrıkulu: Bucak şu an kıpkırmızı

Paylaş
Kaymakam Tanrıkulu: Bucak şu an kıpkırmızı

Kaymakam Tanrıkulu: Bucak şu an kıpkırmızı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Kaymakamı Erol Tanrıkulu, ilçenin Covid haritasının şu an kıpkırmızı olduğunu söyledi.

Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, kaymakamlık toplantı salonunda gazetecilerle yaptığı toplantıda, ilçe merkezi ve köylerde vakaların sürekli artışta olduğunu belirtti. Kaymakam Tanrıkulu, “İlçemizde bütün tedbirleri almamıza rağmen Covid-19 vakalarının önüne geçemiyoruz. Bu günkü 18 vaka ile şu anda Bucak ve köylerinde 126 kişinin Covid-19 testleri pozitif ve karantinada. Bu kişilerle temasta olan çok sayıda vatandaşımız da yine aynı şekilde karantina durumunda. İlçemize bağlı Ambahan Köyü karantina altında" dedi.

Kaymakam Tanrıkulu, Covid-19 vakaları ilk çıktığından bu yana Bucak ve köylerinde yaklaşık 6 bin kişinin testinin pozitif çıktığını, hastalıktan 81 kişinin vefat ettiğini belirtirken, yine Bucak'ta 10 bin kişinin Covid-19 aşısı olduğunu, aşılamaların 65 yaş altında sürdürüldüğünü ve hastalığa karşı 15 bin kişinin bağışıklık kazandığını söyledi.

BUCAK'TA TEDBİRLER ARTACAK

Bucak Kaymakamı Tanrıkulu, ilçede Covid-19 tedbirleri ve denetimlerinin aralıksız 197 ekiple sürdürüldüğünü, önümüzdeki günlerde tedbir denetimlerinin daha da arttırılacağını belirtti. Kaymakam Tanrıkulu, “İlçemizde başta testleri pozitif çıkan, temaslı olup da karantinada olan vatandaşların karantina süreçleri çok sıkı şekilde takip edilecek. Sokağa kısıtlama kuralları daha etkili şekilde yapılacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için mutlaka kurallara uyması gerekiyor" dedi.

MUTASYONLU VAKA SAYISI ARTIYOR

Bucak'ta Covid-19 salgın hastalığına karşı her türlü tedbir alınması ve denetimler artırılmasına rağmen ilçede 20'nin üzerinde mutasyonlu virüs vakası tespit edildi. Kaymakam Tanrıkulu, mutasyonlu virüsün çok hızlı bulaş riski olduğuna dikkati çekerek, günümüzde herkesin birbirinden sorumlu olduğunu belirtti. Tanrıkulu, "İş yeri çalıştıranlar tedbirleri en üst seviye çıkarırken, evde anne ve babalar çocuklarını sokağa oyun oynamaya bırakırken bir kez daha düşünmeleri gerekiyor ki, mutasyonlu virüsü evimize taşımalarını önlemiş olsunlar" dedi.

İLÇEYE GİRİŞLERDE HES KODU SORGULANACAK

Çevre il ve ilçelerde yaşayan, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı Covid-19 risk haritası kırmızıda olan bölgelerden ilçeye giriş ve çıkışların sıkı şekilde kontrol altına alınacağını açıklayan Tarıkulu, “Risk haritasında kırmızı olan komşu il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız kısıtlamadan kurtulmak için ilçemize gelecektir. İlçeye gelecek vatandaşlara ilçe giriş çıkışlarında mutlaka HES kodu sorgulaması ve kısıtlama izin belgesi sorulacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı