Manavgat Kaymakam Yiğit: Kütüphanelerimiz kültürümüzün zenginliğidir

Kaymakam Yiğit: Kütüphanelerimiz kültürümüzün zenginliğidir

Paylaş
Kaymakam Yiğit: Kütüphanelerimiz kültürümüzün zenginliğidir

Kaymakam Yiğit: Kütüphanelerimiz kültürümüzün zenginliğidir

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- 57. Kütüphane Haftası kapsamında Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit'i makamında ziyaret etti. Kitapların insanların en iyi dostu olduğunu belirten Kaymakam Yiğit, "Kütüphanelerimiz kültürümüzün zenginliğidir" dedi.
57. Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, yazar Yılmaz Ali ile Kaymakam Mustafa Yiğit'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Yiğit'e kütüphane çalışmaları hakkında bilgi veren Oktay, "Salgın nedeniyle bir süre de kapalı kalan kütüphanemizde hayata geçirdiğimiz birçok projeyi bir süre ertelemek zorunda kaldık. Salgının sona ermesi ile birlikte projelerimize kaldığımız yerden devam etmeyi arzuluyoruz" dedi.
SALGIN BİZLERİ KİTAPLARLA DAHA ÇOK ETKİLEŞİM İÇİNE SOKTU
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Kaymakam Yiğit, "Kütüphanelerimiz kültürümüzün zenginliğidir. Koronavirüs salgını nedeniyle devletimizin aldığı tedbirler kapsamında kütüphanelerimiz ve kütüphane okurlarımız da olumsuz yönde etkilendi. Ancak şunu da tespit ettik ki pek çok tedbirin yanında uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulamaları sırasında vatandaşlarımız boş zamanlarının bir kısmını kitap okumaya ayırdı. Bir bakıma salgın sürecinde insanlarımız kitaplarla daha çok etkileşim içine girdi. Temennimiz salgının, vatandaşlarımızın da tedbirleri sıkı sıkıya uygulayarak bir an önce sona ermesi, böylece kütüphane okurlarımız da yine eski günlerde olduğu gibi kütüphaneye istedikleri gibi gidip huzur dolu nezih ortamdan istedikleri gibi istifade etmelerinin gerçekleşmesi" diye konuştu.
YAZARDAN KAYMAKAM YİĞİT'E İMZALI KİTAP
Ziyarette hazır bulunan ve Manavgat'ta ikamet eden yazar Yılmaz Ali ise Kaymakam Yiğit'e son yazdığı iki kitabı hediye etti. Yazarın Gaziantep'in Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı döneminde geçen olayları romanlaştırdığı Kefen Giymiş Kale ve Hanan Bey isimli kitaplarını inceleyen Kaymakam Yiğit, yazar Yılmaz Ali'den romanlar hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı