Serik Kaymakamdan özel öğrencilere ziyaret

Kaymakamdan özel öğrencilere ziyaret

Paylaş
Kaymakamdan özel öğrencilere ziyaret

Kaymakamdan özel öğrencilere ziyaret

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, ilçedeki Özel Eğitim Uygulama Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilerin Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu'nu ziyaret etti. Karadayı Mahallesi'nde bulunan hafif, orta ve ağır sınıfı engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulu ziyaret eden Kaymakam Kurdoğlu'na, Belediye Başkanı Enver Aputkan ile Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de eşlik etti. Ziyaret sırasında engelli öğrencileri tek tek ziyaret eden Kaymakam Kurdoğlu, herkesin engelli adayı olduğunu söyledi. Kurdoğlu, "Bazen bir trafik kazasıyla ani bir hastalıkla veya doğuştan veyahut da kalıtsal engelli adayı olarak hayatımızı devam ettiriyoruz. Bedensel engel olabilir, zihinsel engel olabilir ama gönül engeli olmasın. Allah herkesi engelsiz bir gönüle sahip kılsın. Hayatın bir gerçeği bize düşen bu çocuklarımızın yanında olmak. Onların dertlerine derman olabilmeye gayret göstermek" dedi.

Belediye Başkanı Enver Aputkan, belediye olarak her zaman engellilerin yanında olacaklarını belirterek, engellilerin ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü desteği vereceklerini aktardı.

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de ilçede 3 özel rehabilitasyon merkezi bulunduğunu ve burada 900 civarında öğrencinin eğitim gördüğünü, bunun haricinde ise Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu ile birlikte 11 devlet okulunda toplam 161 engelli öğrenciye eğitim verildiğini söyledi. Ekiz, Serik'te ilk defa önümüzdeki günlerde anasınıfı düzeyinde Belek Mahallesi'nde engelli sınıfı açılacağını da anlattı.

Ziyarette Kaymakam Mehmet Kurdoğlu ve Belediye Başkanı Enver Aputkan, okulun 52 öğrencisine çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı