Gündem Kaynar kazana düşen minik Hamdi yaşama tutundu

Kaynar kazana düşen minik Hamdi yaşama tutundu

Paylaş
Kaynar kazana düşen minik Hamdi yaşama tutundu

Kaynar çökelek kazanına düşen ve ağır yaralandığı için yaşamasına "mucize" gözüyle bakılan 3 yaşındaki Hamdi Aktaş, 2 aylık tedavinin ardından yeniden hayata tutundu.

Edinilen bilgiye göre, Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Nasır köyünde 2 ay önce annesi Kafiye Aktaş çökelek pişirirken dengesini kaybederek çökelek kazanına düşen minik Hamdi, ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Vücudu yüzde 85 oranında yanan Hamdi Aktaş, ailesi tarafından önce Zara Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sivas Devlet Hastanesine ardından da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Aktaş, buradaki Yanık Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Üçüncü derecen daha ağır yanıkla getirilen ve yaşamasına "mucize" olarak bakılan minik Aktaş’a 2 ay süren yoğun bir tedavi uygulandı.
Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Klinik Şefi Yanık Merkezi Sorumlusu, aynı zamanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ethem Güneren, "Yüzde 40 2. derece, yüzde 45 ise 3. derece yanıktır. Yüzde 85 yanık oranını düşünmenizi istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Minik Aktaş’ın durumunun, geldiğinde çok ağır olduğuna işaret eden Güneren, Aktaş’ın 20 gün yoğun bakımda yattığını, bu esnada dahi ameliyatlara devam edildiğini söyledi.

Genellikle yüzde 85 yanığı olan hastaların kaybedildiğini söyleyen Güneren, minik Aktaş’ın hayata tutunabilmesi için ekip olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek, "Şu anda 2 aylık süre dolmak üzere ve hastayı plastik cerrahi alanına transfer ediyoruz. Aktaş’ın yüzde 15 oranında bir yarası kaldı. Normalde yüzde 85 yanık, yaşam sınırının altında. Bunun üstesinden geldik. Genelde Türkiye şartlarında yüzde 50 ve yüzde 60 oranındaki yanıkları iyileştirmede başarılı olabiliyoruz. Minik Aktaş’ın bu derece bir yanıkla yeniden hayata tutunması bu alanda bir başarıyı da gösteriyor" diye konuştu.

-"ÇOCUĞUMUZ ÖLÜM TEHLİKESİNİ ATLATTI"-

Anne Kafiye Aktaş ise, yaşadıklarının şokunu henüz üzerinden atamadığını ifade ederek, çocuğunun eski sağlığına kavuşacak olmasından son derece mutlu olduğunu söyledi.

Aktaş, çocuğunun tedavisinde görev alan tüm doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini vurguladı.
Baba İzzet Aktaş ise, minik oğlu Aktaş’ın 3 çocuğunun ardından 12 yıl sonra dünyaya geldiğini belirterek, "Çocuğumuzun bu derecede yanması bizim yüreğimizi yaktı. Şu an acımız biraz daha hafifledi, çünkü çocuğumuz ölüm tehlikesini atlattı. Annesi ve ben başta olmak üzere ailedeki herkes bizden iyi haberler bekliyor. Biz de onlara sürekli iyi haberler veriyoruz. Çocuğumuz şuan çok iyi daha da iyiye gidiyor" diye konuştu.
Aktaş, çocuğunun yeniden hayata tutunmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ve bundan sonra çocuklarını korumak için çok daha dikkatli davranacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

-"YANIK MERKEZİ ADINA DA GURUR VERİCİ BİR DURUM"-

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Çocuk Cerrahisi Uzman Dr. Ali Osman Katrancıoğlu ise yüzde 85 yanıklı bir hastanın 2 ayda bu hale gelmesinin oldukça sevindirici olduğu ifade etti.

"Bu çok sevindirici ve Yanık Merkezi adına da gurur verici bir durum" diyen Katrancıoğlu, şöyle devam etti:
"Hamdi’nin bu duruma gelmesi, bütün ekip arkadaşlarımızın büyük gayreti özverili çalışması ve inancıyla meydana geldi. Yaşamasına imkansız olarak baktığımız hastanın bu duruma gelmesi bizi çok mutlu etti. Biz elimizden geldiği kadar bütün çabamızı hastalar için vereceğiz onlar da sağlığına kavuşacak, biz de buna vesile olacağız. Ben bu özverili çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum."
Katrancıoğlu, Yanık Merkezi’nin sadece Samsun’a değil Samsun çevresindeki illere de hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Ender Sever / AA