Ekonomi Kayra, dünya şaraplarını Türkiye'ye getiriyor

Kayra, dünya şaraplarını Türkiye'ye getiriyor

Paylaş
Kayra, dünya şaraplarını Türkiye'ye getiriyor

Türkiye'nin önde gelen şarap markalarından Kayra, dünyanın en önde gelen şarap markalarından seçtiği dünya şaraplarını Türkiye'ye getiriyor.

Yeni markaların tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Mey İçki Şarap Kategorisi Bölüm Müdürü Gözdem Gürbüzatik, 2005 yılından beri pazarda olan Kayra’nın pazarın lider oyuncularından biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 55-60 milyon litrelik hacmi 50’den fazla markayı barındıran Türk şarap pazarının en büyük 3 oyuncusundan biri olan Kayra’nın kapalı içki pazarında bir numara olduğunu ifade eden Gürbüzatik, pazardaki paylarını iki kat artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gürbüzatik, ithal şarap pazarının 2010’da yüzde 50 büyüdüğünü, bu sene de toplam şarap pazarının yüzde 2 küçülmesine karşın üst kalite şarap pazarında iki haneli büyüme beklediklerini belirtti.

Türk şarapçılığının 10 yılda büyük bir birikim elde ettiğini ve önümüzdeki iki yıl içinde de iyi bir yere geleceğini dile getiren Gürbüzatik, Kayra’nın yerli bir üretici olarak yerinde üretim felsefesiyle üretimini yurt dışında gerçekleştirdiği Terra ithal serisi ve Şili’den ithal edilen Antares markalarının ithalatını sürdüreceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Gürbüzatik, Türkiye’ye 1000’den fazla şarabın ithal edildiğini, ithal ettikleri şarapları Kayra uzmanlığı ve güvencesiyle Türk tüketicisiyle buluşturacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Gözdem Gürbüzatik, şarap pazarıyla ilgili tüketicileri dinlediklerini, dünyada olan genel trendleri takip ettiklerini ve sadece Türk üzümleriyle üretilen şarapları değil, dünyadaki çeşitliliği ve farklılıkları da Türk tüketicisine sunmak amacıyla dünyanın önde gelen şarap markalarını Türkiye’ye getirdiklerini belirtti.

Seçimlerinde Türk tüketicisinin damak tadının yanı sıra fiyat hassasiyetlerini de dikkate aldıklarını ifade eden Gürbüzatik, oluşturdukları portföyde yeni dünya stilini yansıtan Avustralya, Yeni Zelanda, Kaliforniya, Fransa ve İtalya’dan örneklerin olduğunu vurguladı.

Gürbüzatik, Kayra’nın şarap portföyüne eklediği markalar arasında Avustralya’nın lider markası Hardys, Kaliforniya’nın yükselen markası Echo Falss, Yeni Zelanda’nın güçlü ismi Nobilo, İtalya’nın Toskanalı en eski üreticilerinden Ruffino ve Fransa’nın en kaliteli beyaz şarap bölgelerinden olan Alsace’nin önde gelen şarap üreticisi Adam’ın bulunduğunu bildirdi.

Satışlarda "Kayra’dan dünya şarapları" logosunu kullanacaklarını ve portföy içinde yer alan Hardys VR ve Echo Falss şaraplarının seçkin restoranlar dışında, zincir mağazalarda da bulunacağını, diğer markaların ise sadece limitli şarap butikleri ve gurme mağazalar ile seçkin restoranlarda bulunabileceğini belirten Gürbüzatik, ithal ettikleri şarap fiyatlarının da 30 ile 160 lira arasında değişeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Gürbüzatik, ithalat oranının performansa bağlı bulunduğunu, en pahalı ithal şaraplarının da Ruffino Modus olacağını belirtti.