Kayseri Kayseri Aile Hekimleri Derneği, sağlık çalışanına yumruklu saldırıyı kınadı

Kayseri Aile Hekimleri Derneği, sağlık çalışanına yumruklu saldırıyı kınadı

Paylaş
Kayseri Aile Hekimleri Derneği, sağlık çalışanına yumruklu saldırıyı kınadı

Kayseri Aile Hekimleri Derneği, sağlık çalışanına yumruklu saldırıyı kınadı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ,(DHA)-KAYSERİ Aile Hekimleri Derneği, 3 gün önce aile hekimine yapılan yumruklu saldırıyı kınadı. Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak, "Bu şiddet olayını aile hekimleri olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.
Kayseri Aile Hekimleri Derneği tarafından Hacı Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezinde yapılan basın açıklamasında, aile hekimi Celal Naci Gökçınar'ın 3 gün önce yumruklu saldırıya uğradığı belirtildi. Olayı kınayan bir açıklama yapan Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Ümit Işıldak, "Hacı Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezinde 12 Kasım Cuma günü müracaat eden bir kişi tarafından aile hekimi doktor Celal Naci Gökçınar'a karşı poliklinik kapısı tekmelenerek, fiili şiddet uygulanmıştır. Tek tesellimiz meslektaşımızda hayati tehlikesi bulunmamasıdır. Bu şiddet olayını aile hekimleri olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Görevi başında mevzuatları uygulayarak kamu görevini yapmaya çalışan sağlık personeline fiziki ve sözlü şiddet artarak devam etmektedir. Aile sağlığı merkezinde can güvenliğimiz olmadan görev yapmaktayız. Sağlıkta şiddetin azalmadan devam etmesi, mevcut yasaların yeterli olmadığını bir kez daha göstermiştir" diye konuştu.
Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların cezalandırılmasını istediklerini belirten Işıldak, "Şuanda mevcut düzenlemeler sağlıkta şiddeti önlemekte yetersiz kalmaktadır. Sayın yetkililerimizden acilen sağlıkta şiddeti önleyecek tedbirleri almasını istiyoruz. Olayla ilgili sayın Valimiz ve Sağlık Müdürümüzün yaklaşımları ve destekleri nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyoruz. Fakat ilimizde de şiddet potansiyeli yüksek aile sağlığı merkezleri konusunda çalışma yapılarak alınabilecek tedbirlerin planlamasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı