Kayseri Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Yavuz: 23 bin dosya karara bağlandı

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Yavuz: 23 bin dosya karara bağlandı

Paylaş
Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Yavuz: 23 bin dosya karara bağlandı

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Yavuz: 23 bin dosya karara bağlandı

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Sekreterliği'nin genelgesiyle 20 Temmuz'da başlayan adli tatil, 1 Eylül itibariyle sona erdi. Yeni adli yıl nedeniyle Kayseri Adliyesi önünde gerçekleştirilen açılış programında konuşan Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı İlyas Yavuz, Kayseri İstinaf Mahkemesi’nin 2 yıl önce faaliyete girdiğini belirterek, “Şu ana kadar ceza mahkemelerimize gelen dosya sayımız 33 bin 349, çıkan karar sayımız 23 bin 598, hukuk mahkemelerimize 21 bin 917, 15 bin 205 dosya karara bağlandı. Ceza mahkemeleri tarafından verilen kararlardan 339’u, savcılarımız tarafından temyiz edilmiştir” dedi.
HSK Genel Sekreterliği'nin genelgesiyle 20 Temmuz'da başlayan adli tatil, 1 Eylül itibariyle sona erdi. Yeni adli yıl nedeniyle Kayseri Adliyesi önünde açılış programı düzenlendi. Programa, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı İlyas Yavuz, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, Kayseri Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Baro Başkanı Cavit Dursun, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile başsavcı vekilleri ve çok sayıda hakim, savcı ve avukatlar katıldı.
‘HUKUKÇULARIN KIZILELMASI ADALETTİR’
Hukuk devletinin önemine vurgu yapan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, “Canlılar için oksijen ne denli önemli ise toplum için de adalet o derece önemlidir. Bir arada yaşamanın ve toplumsal uzlaşının temel harcı olan adaletin tesisine yönelik hem dinimizin referans kaynaklarında hem de tarihi referanslarımızda sayısız vurgular olduğunu biliyoruz. Kuşkusuz biz hukukçuların kutup yıldızı da kızıl elması da adalettir. Adalete hizmetin zor ve meşakkatli olduğu kadar hayırlı ve şerefli olduğunun da bilincindeyiz” diye konuştu.
’23 BİN DOSYA KARARA BAĞLANDI’
Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ise, 2 yıl önce faaliyete geçen ve Nevşehir, Sivas, Niğde ve Yozgat’tan gelen dosyların görüldüğü Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi hakkında istatiksel bilgiler vererek, “Adalet, hak edene hak ettiğini vermektir. 2019 yılı adli yıl açılışı ile faaliyete geçen Kayseri Bölge Adliye Mahkememizde 1 başsavcı, 1 vekil, 9 savcı olmak üzere toplam 11 cumhuriyet savcısıyız. 8 ceza dairemiz, 7 hukuk dairemiz var. 72 hakim, şu anda Bölge Adliye Mahkememizde görev yapıyor. Şu ana kadar ceza mahkemelerimize gelen dosya sayımız 33 bin 349'dur. Bu dosyalardan çıkan karar sayımız ise 23 bin 598 olmuştur. Hukuk mahkemelerimize ise, 21 bin 917gelmiş, bunlardan 15 bin 205 dosya karara bağlanmıştır. Ceza mahkemeleri tarafından verilen kararlardan 339’u, savcılarımız tarafından temyiz edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı