Kayseri Kayseri ile Misurata arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı

Kayseri ile Misurata arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı

Paylaş
Kayseri ile Misurata arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı

Kayseri ile Misurata arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye ile Libya ilişkilerinin geliştirilmesi için, sanayi, ticaret ve kültürel alanlar başta olmak üzere ilişkilerin çok yönlü olarak güçlendirilmesi kapsamında liman kenti Misurata ile ‘kardeş şehir’ protokolü imza törenine katıldı.
Alaman Resort’ta gerçekleşen imza törenine, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve iş insanlarının yer aldığı heyetin yanı sıra, Libya İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Sanayi Bakan Yardımcısı, Libya Büyükelçisi Kenan Yılmaz ve Misurata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler ile Misurata Belediye Başkanı Mahmoud Sgutri’nin heyeti katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkiye Cumhuriyeti İstiklal Marşı ve Libya milli marşı ile başlayan imza töreni, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Misurata Belediyesi’nin kısa tanıtım videolarının izlenmesiyle devam etti. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hemşehrimiz Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar beyin size selamlarını getirdim. Misurata şehrimizde kardeş olmanın heyecanını yaşayarak, değerli bakanlarımızı, kıymetli belediye başkanımızı, değerli büyükelçimizi, başkonsolosumuzu, kıymetli protokolü ve değerli basını saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin Misurata şehrine benzediğine bizzat şahit olduklarını ifade ederek, “Bizleri misafir eden değerli başkanımız ve kıymetli meclis üyelerine ev sahipliklerinden dolayı şahsım ve birlikte bana eşlik eden heyetim adına teşekkür ediyorum. Kayseri’mizin ticaret, endüstri ve turizm merkezi olarak ne kadar Misurata şehrine benzediğini buradan görünce kardeşliğin çok daha doğru olduğunu paylaşmak istiyorum” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı